• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 6 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • boottocht Narsarsuaq – Itilleq
 • boottocht Itilleq – Narsaq
 • boottocht Narsaq – Narsarsuaq
 • 2 nachten Igaliku, inclusief ontbijt
 • 1 nacht Narsaq, inclusief ontbijt
 • 2 nacht Narsarsuaq, inclusief ontbijt

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • vluchten van en naar Groenland
 • persoonlijke uitgaven
 • alle niet genoemde reisonderdelen zoals maaltijden en transfers
 • optionele tours en excursies
 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland)

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

De weg van de koningen, Zuid-Groenland

Periode 6 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. juni - september

Groenland reizen? Een unieke beleving. Tijdens deze bootreis naar Zuid-Groenland verken je per boot een deel van de zuidelijke kust van Groenland. Ga op ontdekkingstocht naar de enorme gletsjers, diepe fjorden en oude Vikingnederzettingen. In dit deel van Groenland kwamen in vervlogen tijden de eerste Noormannen aan land en deze stichtten hier in het zuiden hun eerste nederzettingen. In deze zuidelijke regionen is bijzonder veel historie te vinden en ook nog eens tegen een decor van schitterende natuur. Groenland reizen naar dit deel geeft een bijzondere kijk op de natuur. Massieve gletsjers doorklieven het landschap en diepe fjorden bieden beschutting tegen de soms ruige weersomstandigheden.

Deze bootreis naar Zuid-Groenland

Je komt aan op het vliegveld in Narsarsuaq, een gehuchtje met slechts 160 inwoners, die vrijwel allemaal óf op het vliegveld werken, óf bij het lokale hotel. Ondanks de afgelegen ligging en het kleine inwoneraantal is dit een internationale luchthaven. Narsarsuaq is sinds de Tweede Wereldoorlog een belangrijke luchthaven, toen deze dienst deed als uitvalsbasis van de geallieerden om de oorlogsschepen in de Atlantische Oceaan te beschermen tegen de Duitsers. Tegenwoordig is het een gemoedelijk luchthaventje.

Vanuit Narsarsuaq ga je aan boord en vaar je door het Tunulliarfik fjord naar Itilleq. Vanuit hier wandel je naar het einde van de fjord waar in Igaliku een oude vikingnederzetting verscholen ligt.

De volgende dag wandel je naar een uitkijkpunt van waaraf je een prachtig uitzicht hebt op de Qooroq gletsjer.

Vanuit Itilleq vaar je weer verder naar Narsaq. De omgeving van Narsaq heeft een rijke geschiedenis. Hier kwamen de Noormannen ooit voor het eerst aan land en in deze regio zijn dan ook veel resten gevonden uit de Vikingtijd.

Ook het stadje Narsaq zelf is een bezoekje waard. Het is een modern stadje waar tradities goed bewaard zijn gebleven.

Van Narsaq ga je met de boot verder naar Narsarsuaq. In Narsarsuaq heb je verschillende mogelijkheden om de mooie natuur in de omgeving te ontdekken. Op dag 5 vertrek je weer terug naar huis.
Groenland reizen boek je bij de specialist. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het Noorderlicht te ervaren!

Dag 1 Aankomst Narsarsuaq
Je komt aan in Narsarsuaq, de poort naar zuid-Groenland. Je kunt vervolgens op eigen gelegenheid de omgeving verkennen voordat je gaat slapen. De volgende dag staat je namelijk een mooi avontuur te wachten! Je overnachting in Narsarsuaq.

Dag 2 Narsarsuaq – Itilleq – Igaliku
Vandaag vaar zuidwaarts door de fjord Tunulliarfik naar de kleine haven van Itilleq. Vanaf hier wandel je via de weg van de koningen (genaamd Kongevejen) naar de settelment Igaliku. Hier vind je Gargar ruïnes, de Viking nederzetting van Groenland. Je overnachting in Igaliku.

Dag 3 Igaliku op eigen gelegenheid ontdekken
Deze dag is vrij te besteden in Igaliku. Wij adviseren je om een wandeling te maken naar een prachtig uitzichtpunt. Vanaf hier kijk je over Igaliku de Qooroq fjord in en heb je zicht op ijsbergen.

Dag 4 Igaliku – Ittileq – Narsaq
Middels de weg van de koningen (Kongevejen) wandel je terug van Igaliku naar Ittileq. Vanaf hier vaar je verder in zuidelijke richting naar de belangrijkste plaats van zuid-Groenland. Deze plaats ligt ideaal tussen twee fjorden en is de perfecte locatie op te varen tussen ijsschotsen die afkomstig zijn van de gletsjer in Bredefjord. Narsaq ziet er vrolijk uit met allerlei verschillende kleuren huizen en gebouwen. Daarnaast kun je het Kayak museum bezoeken of kijken hoe de locals leven. Je overnacht in Narsaq.

Dag 5 Narsaq – Narsarsuaq
Op dag 5 van de reis vaar je terug van Narsaq naar Narsarsuaq. Afhankelijk van de vertrektijd van de boot kun je je bezoek in Narsaq rustig afronden of Narsarsuaq nog bezoeken. Je overnacht in Narsarsuaq.

Dag 6 Vertrek vanaf Narsarsuaq
Helaas komt op dag 6 deze reis tot een einde.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • boottocht Narsarsuaq – Itilleq
 • boottocht Itilleq – Narsaq
 • boottocht Narsaq – Narsarsuaq
 • 2 nachten Igaliku, inclusief ontbijt
 • 1 nacht Narsaq, inclusief ontbijt
 • 2 nacht Narsarsuaq, inclusief ontbijt

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • vluchten van en naar Groenland
 • persoonlijke uitgaven
 • alle niet genoemde reisonderdelen zoals maaltijden en transfers
 • optionele tours en excursies
 • reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland)

Vertrekdata 2022:

Dagelijks vertrek, 10 juni – 10 september

Voor deze reis De Weg van de Koningen geldt de prijs vanaf:

 • € 911 per persoon (o.b.v. 2 persoonskamer met gedeelde douche en toilet)
 • € 1.232 per persoon (o.b.v. 1 persoonskamer met gedeelde douche en toilet)

 

 • € 1.153 per persoon (o.b.v. 2 persoonskamer met eigen douche en toilet)
 • € 1.648 per persoon (o.b.v. 1 persoonskamer met eigen douche en toilet)

 

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

Additionele informatie

Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Minimale leeftijd: 8

Impressies

De weg van de koningen, Zuid-Groenland

Regio’s bij deze reis

De weg van de koningen, Zuid-Groenland
Zuid-Groenland

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Barbara Kloosterman Specialisme: IJsland / Faeröer eilanden / Groenland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge