Ontdek de adembenemende natuur van Finland met een bezoek aan de vele nationale parken van Finland. De eerste nationale parken in Finland werden al in 1938 opgericht. Finland heeft inmiddels maar liefst 41 beschermde parken met een totale oppervlakte van meer dan 10.000 km2. Hoewel een groot deel ongerepte natuur is, is er genoeg te doen. In deze blog lees je alles over de 4 mooiste natuurreservaten in Finland.

Het ene park is nog mooier dan het andere. Alle parken hebben hun eigen kenmerken: meren, bossen, veengebieden, watervallen, ravijnen of heuvels. In sommige parken zijn informatiecentra waar je meer kunt lezen en leren over het nationale park. In bijna alle nationale parken vind je gemarkeerde wandelpaden (lang of kort), natuurpaden en vuurplaatsen.

1. Nuuksio Nationaal Park

Het Nuuksio nationaal park ligt op slechts 45 minuten rijden van de hoofdstad Helsinki. Dat maakt een bezoek aan Nuuksio een perfecte dagtrip om aan de drukte van de stad te ontsnappen en de Finse wildernis te ontdekken. Vanuit het Haltia Natuurcentrum vertrekken verschillende gemarkeerde routes dit bosrijke gebied in. Wil je er nog een dagje aan vastplakken? Dan kun je er zelfs een nachtje wildkamperen. Zet je tent op naast een van de aangewezen vuurplaatsen en geniet ’s avonds om een knus kampvuur van alle rust, ruimte en stilte om je heen.