Juneau is de hoofdstad van de staat Alaska en is prachtig gelegen tussen de gematigde regenwouden van de Alaskan Panhandle. Ondanks dat Juneau de hoofdstad is van de staat, is Anchorage verreweg de grootste stad.

Het schitterende natuurschoon in de directe omgeving van Juneau geeft een garantie voor leuke outdoor-activiteiten. Wij zetten de highlights van Juneau en omgeving voor je op een rijtje.

HIGHLIGHTS VAN JUNEAU EN OMGEVING

Het gezellige centrum van de stad, de toeristen die per cruise de stad bezoeken en de weelderige wouden die de stad omringen maken Juneau tot een geliefde bestemming. Zeker wanneer je hier een paar dagen kunt verblijven is er veel te bezichtigen en te doen aan activiteiten.

MENDENHALL GLACIER

Op slechts 12 kilometer van hartje Juneau ligt de Mendenhall Glacier. Met een mooie dagwandeling kun je de gletsjer bezoeken en eventueel de Ice Caves bezoeken onder de gletsjer. Natuurlijk kun je de gletsjer ook per shuttlebus bezoeken of met een gegidste tour.

Naast de Mendenhall Glacier zelf zijn er nog andere bezienswaardigheden, zoals de Nugget Falls, Steep Creek en het Mendenhall Visitor Center. Lees meer over de Mendenhall Glacier Ice Caves.

MT. ROBERTS TRAM

Vlakbij de haven waar de grote cruiseschepen aanleggen vind je Mount Roberts Tramway. Met deze gondel ga je 1.800 meter de hoogte in. Op de bergtop zijn diverse platforms met schitterende uitzichten en bovendien kun je hier prachtig wandelen. Ook vind je hier leuke attracties zoals The Nature Center, Alpine Tea House, Chilkat Theater, Timberline Bar & Grill, Raven Eagle Gifts & Gallery en het Juneau Raptor Center Exhibit.

MACULAY SALMON HATCHERY

In de Maculay Salmon Hatchery leer je alles over de fascinerende levenscyclus van zalm, de nabijgelegen mariene omgeving en de werking van een duurzame zalm farm. In het Visitor Center vind je indrukwekkende zoutwateraquaria. Slenter lekker door de cadeauwinkel gevuld met wilde gerookte en niet-gerookte zalm uit Alaska.

DOWNTOWN JUNEAU TOUR

Deze bustour brengt je door het historische deel van de stad, waar enkele van de oudste gebouwen van Alaska staan, waaronder het overheidsgebouw en het gouverneurshuis. De gids brengt je ook over de brug naar Douglas Island’s Homestead Park, een plaats waar de stad overgaat in het prachtige landschap tegen het decor van de imposante en torenhoge Mt. Juneau.

DE HISTORISCHE TREADWELL TRAIL

Deze eenvoudige wandeling brengt je terug in de tijd naar de hoogtijdagen van de Gold Rush in Juneau. De wandelroute is letterlijk een openluchtmuseum met relikwieën en plaatsen die ver teruggaan in de tijd, ver voor de industrie. De wandeling is ongeveer 2,7 kilometer over goed toegankelijke ondergrond.

Een eeuw geleden was dit de plek waar de grootste goudmijnbouwoperatie plaatsvond en die nergens ter wereld werd geëvenaard. In die tijd was de Treadwell Mine een state-of-the-art mijntechnologie met een navenante jaarlijkse opbrengst.

DE GLACIER GARDENS

De Glacier Gardens is een botanische tuin in Juneau. Met een volledig begeleide tour leidt de gids je langs de weelderige plantencreaties en leer je van alles over het fascinerende ecosysteem van het gematigde regenwoud in het Tongass National Forest, het gebied dat Juneau omringt.

Hoewel het niet sensationeel klinkt, is dit wel een van de mooiere highlights van Juneau, waarbij je verrassend veel leert over de natuur in deze regio van Alaska.

ALASKA STATE MUSEUM

Het Alaska State Museum is een prachtig museum dat in 2014 haar deuren heropende na een grondige verbouwing. De collecties van het museum omvatten vele culturele artefacten van inheemse volkeren van de noordwestkust (Tlingit, Haida en Tsimshian), de Athabascaanse culturen van Interior Alaska, de Inupiaq van de noordkust en de Yup’ik van het zuidwesten van Alaska, de Alutiiq-mensen van Prince William Sound en Kodiak Island en de Unangax van langs de Aleutian Chain.

Ook zijn er artefacten te vinden uit de Russische koloniale periodes. Je leert hier veel over de politieke geschiedenis, lokale kunst (inclusief hedendaagse kunst) en natuurhistorie, maar ook over de lokale industrie en ambacht. Bezoek de website van het Alaska State Museum.