Argentinië is rijk aan warmwaterbaden en of zogenoemde ‘termas’. En dan met name in de provincie Entre Ríos in het mid-noorden van Argentinië. Echter zijn er ook een aantal termas in de omgeving van Mendoza te vinden. Hieronder zijn er een aantal termas aangegeven. 

Bij toerisme in Entre Ríos wordt gedacht aan de grootste carnaval van Zuid-Amerika na Brazilië, de vele rivieren, warmwaterbronnen en de volgepakte stranden in de zomermaanden. Deze provincie is niet erg bekend onder menig toerist. Vaker gaan mensen richting de hoofdstad van Argentinië of andere bekendere plekken zoals Mendoza. Niet alleen staat Mendoza bekend als wijnregio van Argentinië maar ook als toegangspoort tot de Andes. Ook in dit gebied zijn er een aantal warmwaterbronnen te vinden.

Termas in omgeving Mendoza

Termas de Cachueta

Wanneer je vanuit Mendoza zo’n 40 km rijd kom je uit bij de enige grotsauna van Argentinië, Termas de Cachueta. Dit is een exclusief thermaal spa- en wellnesscentrum omgeven door het Andesgebergte. Je hebt hier niet alleen prachtig uitzicht op de Andes maar ook luxe thermale baden, een grotsauna, modderbehandelingen, whirlpools en nog meer!

Bekijk een video van de Termas de Cacheuta in Mendoza.

El Sosneado, San Rafael

El Sosneado is de toegangspoort tot het Andesgebergte. Het staat bekend om zijn warmwaterbronnen en de ruïnes van het verlaten gelijknamige hotel. Maar ook de ideale plek voor avontuurlijke sporten zoals raften, klimmen en wandelen. Ten slotte is ongeveer 10 km van het hotel het beroemde Uruguayaanse rugbyvliegtuig neergestort in 1972.

De warmwaterbronnen ofwel ’termas’ van El Sosneado liggen een paar meter van het hotel af. Er is een kleine bron die de natuurlijke bron van de hete bronnen is. Daarnaast is het water van de bronnen troebel en vanwege de zwavel zal het een rotte eieren lucht afgeven.