Op zo’n 3.500 km van het vasteland van Chili, in de Grote Oceaan, ligt het mysterieuze Paaseiland. De hoofdstad van Paaseiland is Hanga Roa. Het eiland staat wereldwijd vooral bekend om de geheimzinnige Moai-beelden en de unieke cultuur van Polynesische volken. Ook is het één van de meest geïsoleerde eilanden ter wereld en staat het sinds 1995 op de UNESCO werelderfgoedlijst.

De Nederlandse ontdekkingsreiziger Jacob Roggeveen ontdekte het eiland in 1722 op een Paaszondag, vandaar de naam Paaseiland. Het eiland heeft de vorm van een driehoek door de 3 vulkanische bergen. Paaseiland beschikt over een heuvelachtig landschap met maar weinig begroeiing en witte zandstranden langs de kustlijn. Rondom het gehele eiland zijn kolossale Moai beelden vindbaar. Het grotendeel van de bewoners zijn van Polynesische afkomst en 90% woont in de hoofdstad Hanga Roa. Hier zijn dan ook de meeste faciliteiten te vinden.

Wanneer je met het vliegtuig vanuit Santiago de Chile aankomt bij Paaseiland zie je vanuit het raam van het vliegtuig al de groene vlaktes en witte stranden. Er zijn weinig bomen te vinden op het eiland, in plaats daarvan kijken tientallen beelden over zee.  Tevens word je op een traditionele manier ontvangen door de lokale bevolking tijdens je vakantie Chili.