De Falklandeilanden kennen we natuurlijk bijna allemaal van de korte maar heftige oorlog tussen Engeland en Argentinië begin jaren tachtig. Maar wist je ook dat dit archipel voor de kust van Argentinië een geweldige bestemming is voor een natuurreis?

De Falklandeilandengroep is een verborgen juweel waarvan veel mensen niet weten dat hier buitengewoon mooie natuur te vinden is. Wanneer je een reis door Patagonië maakt, is een overtocht naar de Falklands een logische stap. Ook wanneer je op vakantie naar de Zuidpool gaat, kun je de Falklandeilanden bezoeken.

Over de Falklandeilanden

De Falklands, of de Malvinas in het Spaans, zijn naar ons idee één van de betere natuurbestemmingen op het zuidelijk halfrond. Ze bestaan uit maar liefst 778 eilanden, waaronder de twee hoofdeilanden Oost- en West-Falkland.

(Port) Stanley, de hoofdstad, is de enige stad op de eilandengroep en heeft slechts 2.460 inwoners. De rest van de in totaal 3.600 inwoners zijn voornamelijk schapenboeren die vrijwel allemaal verspreid over de hoofdeilanden wonen. De eilandengroep is dus zeer dun dunbevolkt.

De eilanden zijn per vliegtuig te bereiken, maar een veel avontuurlijker manier is om de eilanden per boot te bezoeken, waarbij je in Ushuaia in Vuurland aan boord gaat.

Cultuur op de Falklandeilanden

De cultuur op de Falklandeilanden vind voor een groot deel zijn oorsprong in de Britse cultuur. De eilanden zijn tenslotte een Britse kolonie. De voertaal is dan ook Engels, hoewel een enkeling ook Spaans spreekt.

Typisch aan de cultuur is de sociale cohesie. De inwoners vinden altijd wel een reden om even te stoppen om een gezellig praatje te maken.