De metropool Buenos Aires is naast de groenvoorzieningen in cultureel opzicht misschien nog wel interessanter. Buenos Aires heeft de terechte benaming tangohoofdstad. Daarbij is het overheidsgebouw er gevestigd, zijn er bijzondere monumenten te vinden maar ook vele musea te bezoeken over onder andere de historie van Argentinië. 

 

Als hoofdstad van een gigantisch land verwacht je niet anders dan hoogbouw, kantoren, huizen en hotels. Buenos Aires heeft naast de vele gebouwen waanzinnig veel groene parken in iedere wijk van de stad waar verschillende activiteiten gedaan kunnen worden. Het ene park is wat groter dan de andere. Desalniettemin is het in elk park mogelijk om de hond uit te laten, te relaxen, mate te drinken met vrienden en familie en zelfs voor trainingssessies zijn er apparaten beschikbaar.

 

Voornamelijk in de zomer worden er regelmatig evenementen georganiseerd in de grootschalige parken zoals foodtrucks. Één van de grotere parken is de ‘Bosques de Palermo’ in het noorden van de stad, de buurt ‘Palermo’. Hier zijn prachtige tuinen aangelegd met horeca gelegenheden rondom een groot meer waar je kunt waterfietsen. Bovendien bevindt zich in de populaire wijk Palermo één van de mooiste parken van Buenos Aires; de Japanse tuin. Deze tuin werd geschonken door de Japanse gemeenschap in Argentinië. Hiervan bestaat het merendeel uit een kunstmatige vijver vol met exotische vissen. Al met al heeft het park een rustige sfeer en geeft intimiteit door de verweven bladeren van de bomen voor ultieme ontspanning.

 

Vlakbij Puerto Madero tegen de Rio de la Plata aan ligt het Reserva Ecológica Costanera Sur. Dit is het grootste natuurpark van Buenos Aires en was eigenlijk bedoeld voor uitbreiding van het stadsoppervlak. Echter ging de drooglegging mis en is het uiteindelijk uitgegroeid tot een natuurreservaat met een enorme biodiversiteit. Je kunt het park wandelend bezichtigen maar ook is het mogelijk om een fiets te huren.