Santiago de Chile is de dynamische en culinaire hoofdstad van Chili gelegen in het midden van het land. Santiago is een veelzijdige en vitale stad waar de Chileense cultuur tot zijn recht komt in de musea en overige monumenten in de stad.

Er zijn dagelijks vele evenementen te ondernemen gedurende de dag maar ook het nachtleven bruist! De gevarieerde restaurantjes en cafés bieden keuze voor ieder wat wils. Santiago heeft een aantal óntzettend verrassende restaurants waar vooraf boeken ongetwijfeld nodig is!

Natuur in en om Santiago

Chili staat bekend om de vele klimaatzones en extreme klimaten van noord naar zuid. In het midden ligt de miljoenenhoofdstad van Chili, Santiago de Chile. Omdat deze metropool achter kustgebergte ligt heerst er een mediterraan klimaat. Dit betekent dat het er erg droog en warm is, in het bijzonder tijdens de zomermaanden. Daardoor heeft de omgeving van Santiago het perfecte klimaat om wijn te produceren.

Het is bekend dat het noorden en zuiden van Chili rijk aan natuurgebieden is. Maar in het midden van Chili rondom Santiago is er ook een groot aanbod aan parken en uitgestrekte wijnvelden om te bezoeken. Met name vanaf de top van de 860 meter hoge heuvel Cerro San Cristóbal heb je een fenomenaal uitzicht over de stad en het Andesgebergte. Je kunt lopen naar de top van de heuvel waar het iconische Mariabeeld zich bevindt, of met een kabelbaan omhoog.

Bovenop de heuvel bevindt zich Parque Metropolitano de Santiago, het grootste park van Chili en één van de grootste ter wereld. Dit park is enorm populair in de zomerperiode en heeft zelfs een botanische tuin, een dierentuin en twee zwembaden. Net als Cerro San Cristóbal is ook Cerro Santa Lucia een aangelegd stadspark bij Santiago. Dit park is een oase van rust en bestaat uit mooie fonteinen en palmbomen. Er is ook een klein kasteel met klassieke trappen die naar een goed uitzichtpunt op de top wijzen.