Een van de belangrijkste dingen die je in je achterhoofd moet houden als je een reis naar Patagonië maakt: de seizoenen op het zuidelijk halfrond zijn precies tegenovergesteld aan de seizoenen hier in Nederland. Ook met je vakantiekleding voor Patagonië moet je daarbij dus rekening houden.

In Patagonië zijn de zomermaanden van november tot en met februari en dat is dan ook de meest logische periode om je reis naar Patagonië te plannen. Toch is een goed kledingadvies niet zo eenvoudig voor dit deel van Zuid-Amerika.

Weer in Patagonië

Het weer in Patagonië verschilt van regio tot regio en kan bijzonder onvoorspelbaar zijn. Op sommige plekken kun je alle vier de seizoenen op één dag ervaren, van een felle, zon tot stromende regen of sneeuw. Om die reden hebben we speciaal een blog samengesteld met advies over je vakantiekleding voor Patagonië.

Vakantiekleding: kledingadvies voor Patagonië

Denk bij het inpakken van je kleding eraan dat je diverse klimaten en vele microklimaten gaat tegenkomen. Aangezien Patagonië voor een groot deel bestaat uit bergen, zal je ook met hoogteverschillen te maken krijgen, wat temperatuurverschillen met zich meebrengt.

Om jezelf in alle omstandigheden comfortabel te kunnen kleden en het niet koud of warm te krijgen, is de volgende vuistregel van toepassing: laagjes, laagjes en nog eens laagjes. Met de juiste combinatie van verschillende kledinglagen kun je eenvoudig switchen van een natte, winderige ochtend naar een warme en zonnige middag.

Onderstaand vind je ons kledingadvies, zodat je in Patagonië goed uit de voeten kunt, maar toch niet veel extra of overbodige bagage hoeft mee te nemen.

Vakantiekleding voor Patagonië

Als je naar Chili en Argentinië reist, is het waarschijnlijk dat je gaat wandelen. De talloze natuurlijke highlights liggen vaak in de prachtige nationale parken van Patagonië die zijn bijzonder geschikt om wandelend te verkennen.