In de provincie Misiones in het noordoosten van Argentinië vind je het Iguazú subtropisch regenwoud dat grenst aan het Iguaçu National Park in Brazilië. Verspreid over de twee landen beslaat het Nationaal Park zo’n 677 km2 maar is er door een samenvloeiing van twee rivieren ook een natuurlijke grens ontstaan met Paraguay. Het Iguazú regenwoud staat met name bekend om de immense watervallen in het gebied die sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan. 

Door het subtropische regenwoud stroomt de bijna 3 km brede Iguazú rivier verticaal zo’n 80 meter in een reeks watervallen. De rivier is vernoemd naar de inheemse term voor ‘groot water’ en vormt een bocht in de vorm van een hoefijzer in het hart van het nationaal park. Ook vormt het de internationale grens tussen Argentinië en Brazilië voordat hij uitmondt in de Parana-rivier.

Subtropisch regenwoud

Het subtropische regenwoud van Iguazú bestaat voornamelijk uit coniferen maar ook uit eucalyptus en salicaceae bomen. Daarnaast herbergen ze meestal veel epifytische planten zoals mossen, orchideeën en varens. Dit komt door de hoge vochtigheid en de hoge temperaturen in dit gebied. Gedurende een groot deel van het jaar kunnen planten groeien in een subtropisch regenwoud. De zomers zijn warm en zonnig maar valt er wel veel regen.