Nara is de oude hoofdstad van Japan sinds 710 en is gelegen op een korte treinrit van Kyoto en Osaka in het centrale westen van Japan. Voornamelijk het Nara Park-gebied is erg populair onder toeristen. Dit is namelijk de thuisbasis van een aantal beroemde tempels zoals Kasuga Taisha en de Daibutsu (grote boeddha) in de Todai-ji-tempel.

En dat niet alleen, Nara is namelijk het leefgebied van vele heilige Nara herten, zo’n 1.200 in totaal. Het Nara Park vind je langs de oostelijke rand van de stad Nara in de gelijknamige prefectuur. De oude stad Nara is erg traditioneel en staat vol met ryokan, de traditionele herbergen in Japanse stijl waar je kunt overnachten.

Nara Park

De herten die rondlopen in de omgeving van het Nara Park zijn gewend aan toeristen en zullen dan ook schooien om eten. Desalniettemin moet je ze behandelen met respect zoals ieder wild dier. Vaak kauwen de herten op lokale planten maar ze houden ook van de senbei (rijstcrackers) die in het hele park te koop aangeboden worden. Deze lekkernijen worden gereguleerd en geregistreerd door de Stichting voor de Bescherming van Herten in Nara en zijn volkomen veilig voor herten.

Kasuga Taisha Shrine

Stop in het Nara Park ook bij de Kasuga Taisha Shrine die meer dan 3.000 lantaarns herbergt. Deze schrijn werd tegelijkertijd met Nara opgericht en is opgedragen aan de godheid die verantwoordelijk is voor de bescherming van de stad. Daarnaast was dit schrijn het beschermheiligdom van de Fujiwara, de machtigste familieclan van Japan tijdens de Nara- en Heian- periodes. Op het terrein van de Kasuga Taisha Shrine is er ook het Kasuga Taisha-museum, een schatkamer in de buurt van het hoofdcomplex met een aantal relikwieën van het heiligdom. Bij het terrein van de Kasuga Taisha Shrine behoort ook de Kasuga Taisha Shinen Manyo Botanische Tuin. Deze botanische tuin omvat zo’n 250 planten en bloemen die staan in de Manyoshu, de oudste poëziecollectie van Japan.