In Zweden zijn wel 30 nationale parken Zweden te vinden. De parken beslaan bij elkaar bijna 7000 km2. Het eerste nationale park Zweden was het Sarek National Park, gelegen in Zweeds Lapland. De nationale parken Zweden vind je door heel Zweden heen. Per regio hebben wij de 12 mooiste nationale parken Zweden voor je op een rijtje gezet. Lees hier alles over mooiste nationale parken Zweden terug.

Nationale parken Zweden – boven de poolcirkel

1. Padjelanta National Park

We trappen onze nationale parken Zweden lijst af met het Padjelanta nationaal park. In het Samisch betekent Badjelánnda ‘het hoge land’. Padjelanta National Park heeft uitgestrekte vlaktes en grote meren, maar ook bloeiende weiden en verschillende vogelsoorten. Het is een van de grootste nationale parken Zweden en is onderdeel van het grootste oerlandschap in Europa.

2. Muddus National Park

Het Muddus nationaal park is een van de weinige plekken ter wereld waar nomadische rendieren leven. Het landschap van dit nationale park kenmerkt zich door oerbossen met gigantische dennen, moerassen, watervallen en diepe canyons.

3. Stora Sjöfallet National Park

Het Stora Sjöfallet National Park heeft imposante bergruggen en prachtige oerbossen. Het park is met een oppervlakte van 1278 km2 het derde grootste park van de nationale parken Zweden. Stora Sjöfallet wordt in tweeën gesplitst door het stuwmeer Akkajaura.

4. Abisko National Park

De 4e op de lijst nationale parken Zweden is het Abisko National Park. Dit park vol ruige besneeuwde toppen en kronkelende rivieren beslaat zo’n 7000 hectare land. Bezoek het Torneträsk meer, verdwaal in de bossen of beklim de Njullá berg. Dwars door het park loopt de Kungsleden: het koningspad. Dit wandelpad is één van de mooiste wandelpaden van Zweden.