• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Noordkaap

Het meest noordelijke punt van Europa
|

Ver boven de Poolcirkel op 71 graden noorderbreedte ligt het meest noordelijke punt van Europa, de Noordkaap. Het plateau of klif rijst zelf zo’n 307 meter bijna recht omhoog uit de Noordelijke IJszee.

In het jaar 1553 was de Noordkaap al een herkenningspunt. De Engelse kapitein Richard Chancellor zeilde in 1553 rond de Noordkaap op expeditie op zoek naar de noordoostelijke ingang naar Azië. Toen hij de kustlijn weer naar het zuiden zag draaien, noemde hij de indrukwekkende landtong de Noordkaap.

Dit was alleen nog niet bekend bij de inwoners van de kleine vissersdorpjes op Magerøya, waar ook de Noordkaap op ligt. De inwoners bleven de oude naam van de Noordkaap, Knykanes gebruiken.

Toeristen op de Noordkaap

In het jaar 1664 was het de Italiaanse priester Francesco die de Noordkaap als eerste toerist bezocht. Vandaag de dag komen er een stuk meer toeristen naar de Noordkaap. Zo komen er jaarlijks in de zomermaanden zo’n 200.000 toeristen naar de Noordkaap. De Noordkaap is een van de bekendste trekpleister van Noord-Noorwegen, of misschien wel van heel Noorwegen.

Middernachtzon

Door de noordelijke ligging van de Noordkaap kan je bijna twee maanden, van 14 mei tot 29 juli genieten van dit natuurfenomeen. De Middernachtzon is en blijft een natuurverschijnsel, dit betekent dat het zomaar kan zijn dat wanneer je in deze periode bij de Noordkaap bent je de Middernachtzon niet ziet. De koude en warme stromingen van de Arctische Zee zorgen voor veel mist in het gebied. Hierdoor is het nog mooier als de zon hoog aan de hemel hangt boven de zee. Je trip naar de Noordkaap is niet voor de Middernachtzon, maar dat je kan vertellen dat je aan het einde van de wereld hebt gestaan.

Noordkaap in de winter

In de zomermaanden reizen er duizenden mensen naar de Noordkaap, in de winter is dit wel even anders. Het is overigens wel mogelijk om in de winter een bezoek te brengen aan de Noordkaap. De weg naar de Noordkaap is officieel wel gesloten, maar er gaat een bus richting de Noordkaap. De bus vertrekt vanuit Honningsvåg op weekdagen om 11:30 uur.

Bezienswaardigheden in de buurt van de Noordkaap

Bereikbaarheid Noordkaap

Het is mogelijk om de Noordkaap helemaal te bereiken met de auto, camper of caravan. De Noordkaap is gelegen aan het einde van de weg E69.  De weg gaat onder andere door een 212 meter diepe onderzeetunnel.

Een 24-uur ticket tot de Noordkaap kost 285 NOK voor volwassenen en voor kinderen is het 95 NOK.

 

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: Noorwegen / Zweden / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon. Deze wordt aangeduid met NOK. Lees hier meer over de munteenheid in Noorwegen
Voor een reis naar Noorwegen dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Noorwegen
In Noorwegen heb je niet te maken met tijdsverschil.
Noorwegen ligt op dezelfde hoogte als Siberië, Alaska en Groenland, maar in tegenstelling tot deze landen is het klimaat in Noorwegen mild. Het klimaat varieert enorm tussen de verschillende regio's in het land. Lees hier meer over het weer en klimaat in Noorwegen
Noorwegen is een land met een schitterende uiteenlopende natuur. Denk aan de fjorden, gletsjer, hoge bergtoppen en lege vlaktes.
De maanden mei tot en met augustus worden vaak gezien als de beste maanden om naar Noorwegen af te reizen. Dit komt doordat de temperaturen in deze maanden het meest aangenaam zijn. Lees hier meer over de beste reistijd van Noorwegen

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge