De Tuinroute slingert langs de kust van Zuid-Afrika en loopt van Mosselbaai naar Port Elizabeth. Onderweg kom je langs ruige kusten, groene natuurgebieden, idyllische plaatsjes en uitgestrekte zandstranden. Met een lengte van ongeveer 400 km geniet je onderweg van de veelzijdigheid van een vakantie Zuid-Afrika. 

Bovendien heeft de Tuinroute de naam te danken aan de groene kustlijn waarlangs de route loopt. Parallel aan de schilderachtige kust vind je tevens immense bergketens zoals de Tsitsikamma bergen. Een reis langs de Tuinroute is verrassend vol avontuur, natuur en cultuur.

Tsitsikamma National Park

Het Tsitsikamma National Park is gelegen aan de Indische Oceaan waarvan het donkere water met geweld tegen de rotsen beukt. Al met al kun je hier door het bos heerlijke wandeltochten maken langs de zee. Daarmee is de meerdaagse Otter Trail de bekendste wandeltocht waar je ’s nachts in hutten overnacht aan de waterkant. Maar ook het Tsitsikamma National Park zelf is de moeite waard voor een kort bezoek. Bovendien is de Storms River Mouth, een riviermond die je kan oversteken via een 77 meter lange touwbrug een hoogtepunt. Verder kun je de 216 meter hoge Bloukrans River Bridge bezoeken waar je de hoogste bungee jump ter wereld kunt maken.

Wildernis National Park

Vernoemd naar het stadje Wildernis omvat het gelijknamige nationaal park 30 km aan ongerepte kust en rivieren, bossen en meren in het binnenland. Er zijn verschillende wandelroutes om het Wildernis National Park te ontdekken. Zoals bijvoorbeeld de Giant Kingfisher Trail of de Cape Dune Molerat Trail die in een paar uur te lopen zijn. Naast wandelen zijn er ook mogelijkheden om te kanoën, mountainbiken, abseilen of te paragliden.