• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Los Lagos Regio, Chili

Het merengebied
|

De Los Lagos regio is gelegen in het zuidelijke deel van Chili en reikt van de Argentijnse grens tot aan de Pacific. De regio omvat vier streken: Chiloé, Llanquihue, Osorno en Palena.

In het noordelijke deel van de regio is er een dichtbeboste bergketen langs de kust. Aan de westzijde zijn uitgestrekte laaglanden waar de riviersystemen van de Valdivia en de Bueno rivier hun weg naar de zee vinden.

Naar het zuiden toe loopt de centraal gelegen vallei omhoog tot in de toppen van de Andes. In het zuiden domineert de Andes Cordillera het zuidoostelijke vasteland van de regio. Dit bergplateau wordt omgeven door indrukwekkende bergpieken die majestueus boven de omgeving uitpieken.

Landbouw is de voornaamste economische steunpilaar. Met name in het noordelijke deel van Los Lagos leeft men van de productie van aardappelen, rundvlees, zuivelproducten, tarwe, haver en fruit. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten, want in het noordelijke deel zijn veel meren, waaronder Calafquen, Panguipulli, Riñihue, Ranco, Puyehue en het grootste meer van Chili, Llanquihue.

De Pan-American Highway en de belangrijkste noord-zuid spoorlijnen eindigen in Puerto Montt, de regionale hoofdstad.

Het weer in de Los Lagos Regio

Grofweg kan men de Los Lagos regio in twee delen opsplitsen qua weer en klimaat. Bovendien is het zuidelijke deel door de hogere ligging aanzienlijk frisser dan het noorden. Daarnaast heerst er in het zuiden een koud en regenachtig klimaat, ook onder invloed van de zee. Daarom regent, of in de hoger gelegen delen, sneeuwt het hier voortdurend.

Het noordelijke deel is aanzienlijk milder qua temperaturen, maar door de invloed van de zee en het nabij gelegen Andes gebergte, is het hier ook vrij vochtig. Daarentegen daalt in de winters de temperatuur in Puerto Montt vrijwel nooit tot onder het vriespunt, terwijl in het zuiden in de hoger gelegen delen de temperaturen in juli (winter) tot onder -30 kunnen dalen.

Parken en beschermde gebieden

In Los Lagos zijn er diverse nationale parken te vinden:

 • Puyehue Nationaal Park
 • Alerce Andino
 • Chiloé
 • Corcovado
 • Hornopirén
 • Puyehue
 • Vicente Pérez Rosales

Daarnaast zijn er ook beschermde gebieden in privaat bezit:

 • Pumalín Park
 • Tantauco Park
 • Las Vertientes Reserva Natural Privada

Bereikbaarheid

Wanneer je een rondreis door Patagonië maakt, is het logisch om vanuit Bariloche, Argentinië, de grens met Chili over te steken om de Los Lagos Regio te bezoeken. Hiervoor is het noodzakelijk vanuit Bariloche eerst een stuk noordelijk te rijden, bij Paso Cardenal Antonio Samoré de grens te passeren en vervolgens door het prachtige Parque Nacional Puyehue de Los Lagos regio in te rijden.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Julianne de Vink Specialisme: Chili / Argentinië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Chili heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 6 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Chili dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Chili heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Chili verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Chili.
De beste periode om af te reizen naar Chili is in de maanden november t/m februari. Vooral Patagonië is in deze periode een populaire vakantiebestemming. Lees hier meer over de beste reistijd.
Chili is bekend als een van het langste land van de wereld. Hierdoor zijn er ook verschillende klimaatzones. Waardoor het weer per regio er verschillend is. De temperaturen in de hoofdstad Santiago kunnen in de zomer boven de 35 graden komen. Lees hier meer over het weer en klimaat in Chili.
Chili is een land met uiterste mogelijkheden. Chili wordt van Argentinië gescheiden door het 4000 kilometer lange Andesgebergte. Door de langgerekte vorm van Chili ga je door verschillende klimaatzones. Reis door de woestijn- en vulkaanlandschappen, fjorden, felgekleurde meren en nog veel meer.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge