• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Zuidpool

Pinguïn kolonies
|
Maak een keuze uit 12 bestemmingen en 150+ reizen

POPULAIRE REIZEN NAAR de Zuidpool

Bekijk hier onze meest populaire Zuidpoolreizen

Vakantie Zuidpool

Een vakantie Antarctica brengt je naar het koudste continent op aarde. Ga mee met één van de expeditiecruises op de Zuidpool om de ijsvlaktes en gletsjers van het zuiden te verkennen.

Het mysterieuze Antarctica beschikt over indrukwekkende flora en fauna die tijdens een cruise kan worden aanschouwen. Met rubberboten, ofwel Zodiacs, ga je aan land en verken je het land net als de voorgaande ontdekkingsreizigers daad deden op de Zuidpool. Grote kolonies pinguïns broeden gek genoeg in de laagste temperaturen op aarde, die van dichtbij te bekijken zijn. Vakantie Antarctica brengt je op de meest ongerepte plekken ter wereld!

De meeste cruises die georganiseerd worden naar Antarctica of de Zuidpool vertrekken vanuit Ushuaia in het uiterste zuiden van Argentinië.

Jouw vakantie Antarctica begint hier. Bekijk ons aanbod en vraag naar onze Antarctica specialist voor een vrijblijvende offerte.

Hoe start jouw reisverhaal?

Creating Stories neemt je mee
CS-Iconen-Bestemming Created with Sketch. Bestemming

Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Spitsbergen. Met maatwerkreizen bedoelen we ook écht maatwerk. Dus geen ingewikkelde bouwstenen of pakketjes die je zelf aan elkaar moet knopen. Laat je inspireren door de reizen op onze website en ontdek wat er zoal mogelijk is. Deze reizen dienen vooral als voorbeeld en zijn op diverse manieren aan te passen.

Alle Zuidpool reizen
CS-Iconen-Advies Created with Sketch. Advies

Neem vrijblijvend contact op met één van de reisspecialisten van Creating Stories. Telefonisch, per e-mail of tijdens een afspraak worden je reiswensen en behoeften besproken. Onze specialisten zullen je adviseren over de route en mogelijkheden die er zijn. Van vervoer naar de bestemming, vervoer ter plaatse tot accommodaties en activiteiten.

Contactinformatie
CS-Iconen-Offerte Created with Sketch. Vrijblijvende offerte

Op basis van je reiswensen ontvang je zo spoedig mogelijk een vrijblijvend reisvoorstel op maat. We streven ernaar om dit aanbod binnen 24 uur (1 werkdag), na het vaststellen van de concrete wensen, per mail te sturen. Mocht dit langer duren omdat we de beschikbaarheid nog moeten controleren en contacten moeten onderhouden met lokale partners, dan geven we dit vooraf aan.

CS-Iconen-ReisAkkoord Created with Sketch. Boeking van de reis

Indien noodzakelijk stellen we het voorstel nog wat bij zodat we tot jouw ideale reisverhaal komen. Bij een definitieve boeking en ontvangst van je gegevens kunnen wij de verschillende onderdelen van je reis vast gaan leggen. Je contactpersoon, onze specialist, zal je informeren op welk termijn je de definitieve bevestiging kunt verwachten. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, bel of mail dan ook gerust!

CS-Iconen-Voorpret Created with Sketch. Voorpret

De voorpret is natuurlijk een essentieel onderdeel van jouw ervaring. Voor vertrek ontvang je ruimschoots informatie over de reis die je gaat ondernemen. Mocht je na het boeken van de reis toch nog vragen hebben, dan staan uiteraard onze reisspecialisten voor je klaar. Geen vraag is ons te gek.

Service na boeking
CS-Iconen-Reis Created with Sketch. De reis

Eindelijk begint de reis waar je naar hebt uitgekeken. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de reis, is genieten! Mocht er tijdens de reis iets voorvallen, dan kun je ons 24 uur per dag bereiken. Je komt gegarandeerd met een prachtig reisverhaal thuis.

over de Zuidpool

wat je graag wilt weten
Weer en klimaat
Flora en Fauna
Beste reistijd
Bereikbaarheid en vervoer
Zuiderlicht
Reisdocumenten & Invoerbepalingen
Uitgebreide paklijst
Expeditie schepen
Hutten aan boord
Inspiratieverhalen Zuidpool

Reizen naar Antarctica

Creating Stories biedt een aantal reizen naar Antarctica aan, maar ook cruise vakanties naar Antarctia in cobinatie met een autorondreis Chili of Argentinië. Wanneer je een reis naar de Zuidpool maakt, staat dat garant voor een bijzondere ervaring. Dit mysterieuze, afgelegen continent herbergt een schat aan natuurschoon en elk jaar zijn de voedselrijke wateren langs de kust de plek waar enorme hoeveelheden pinguïns, walvissen, zeehonden en zeevogels zich verzamelen. Zeker natuurfotografen kunnen op de Zuidpool hun hart ophalen.

 

Soorten reizen naar de Zuidpool

Creating Stories organiseert diverse reizen naar de Zuidpool. De expeditiecruises naar Antarctica vertrekken vanuit Ushuaia in het uiterste zuiden van Argentinië en onderweg zal je diverse eilanden bezoeken, zoals de Falkland eilanden en South Georgia.

Ook kun je kiezen voor een combinatiereis, die is samengesteld uit een rondreis door Argentinië en een cruise naar de Zuidpool. Voor welke optie je ook kiest, een reis naar Antarctica is een geweldige belevenis met onvergetelijk veel natuurschoon, een enorme biodiversiteit, maar ook zie je verlaten walvisvaarders nederzettingen. Kortom, een reis naar Antarctica is een prachtige levenservaring!

VAKANTIE Zuidpool CRUISE

Cruisereizen op een rij

INSPIRATIE

We are Creating Stories
pinguïns, Falkland eilanden
Zuidpool
Stanley, hoofdstad van de Falklandeilanden
Stanley ligt op Oost-Falkland, één van de twee hoofdeilanden die worden omgeven door een kleine 700 kleinere eilanden. Door de ligging op een noordelijke helling is de hoofdstad tevens één van de natste delen van de eilandengroep. In Stanley komen de meeste bewoners van de eilandengroep samen, want hier is het voornaamste winkelcentrum gevestigd waar alle benodigdheden verkrijgbaar zijn. Ook is het een knooppunt in het wegennet.
Koningspinguïns Falklands
Zuidpool
10 Highlights van de Falkland-eilanden
De Falkland eilandengroep is een verborgen juweel waarvan veel mensen niet weten dat hier buitengewoon mooie natuur te vinden is. Wanneer je een reis door Patagonië maakt, is een overtocht naar de Falklands een logische stap. Ook wanneer je op vakantie naar de Zuidpool gaat, kun je de Falkland-eilanden bezoeken.
IJsbergen, Antarctica
Zuidpool
Graham Land
Graham Land is een deel van Antarctica dat wordt gedomineerd door vulkanen en vooral is opgebouwd uit vulkanisch gesteente. Met een cruise naar de Zuidpool passeer je Graham Land ook.
Pinguïns
Zuidpool | Argentinië | Chili | Patagonië
Soorten pinguïns Antarctica
Lopen doen ze echter heel wat minder makkelijk. Ze waggelen van links naar rechts en als ze gebruik kunnen maken van de gladheid van het ijs, laten ze zich liever voorovervallen en maken een buikschuiver om zich voort te bewegen.
Zeeberen en Adélie Pinguïns
Zuidpool
James Ross Island
James Ross-eiland heeft een zeer grillige kust met talloze kleinere en grotere baaien. Bovendien torent de hoogste piek van het eiland 1.630 meter hoog boven de zeespiegel uit. Samengevat, James Ross-eiland is een groot eiland voor de kust van het noordoostelijke uiteinde van het Antarctische schiereiland. Ten slotte wordt het eiland van de landtong gescheiden door het Prince Gustav Channel.
Meer inspiratie over de Zuidpool

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste reistijd om naar de Zuidpool te gaan zijn de maanden december en januari, voor ons de winterperiode. Het seizoen voor de cruises naar Antarctica gaan van november t/m maart. Lees meer over de beste reistijd
Voor de expedities wordt gebruik gemaakt van verschillende schepen. Dit zijn de m/v Ortelius, m/v Hondius en de Spirit of Enderby. Deze schepen zijn allemaal ijsversterkte schepen, die speciaal zijn ontworpen voor de expeditie reizen in het Zuidpoolgebied, zodat de schepen makkelijk door een pakijs kunnen varen.
De reizen naar de Zuidpool vertrekken vanuit Argentinië, Chili of Nieuw-Zeeland. Vanuit Argentinië vertrekken de expedities in Ushuaia. In Chili begint de expeditie in Punta Arenas. De expedities vanuit Nieuw-Zeeland gaan vanuit de haven van Bluff. Bekijk hier de reizen naar de Zuidpool
Voor een reis naar de Zuidpool dien je een paspoort te hebben die nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkeer van de reis. Lees hier meer over reisdocumenten voor de Zuidpool
Een reis naar de Zuidpool brengt je naar ongerepte, ruige sneeuwlandschappen, gletsjers, drijvende ijsbergen. Ook kom je veel wildlife tegen zoals pinguïns, orka’s en walvissen. De reis naar het witte continent toe is al schitterend. Zo kom je onderweg over de Drake Passage, één van de wildste zeeën op aarde. Middels expeditie cruises kan je kennis maken met deze schitterende natuur.
De gemiddelde temperatuur op het koudste gebied op aarde ligt op -50 graden, die in de winter zelfs naar de -90 graden kan zakken. De gevoelstemperatuur kan zelfs dalen tot ver beneden -100 graden Celsius. Het klimaat op de Zuidpool kan je dus omschrijven als ijskoude vlaktes, gierende wind en extreme droogte. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Zuidpool

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge