Patagonië is een paradijs voor wandelaars, maar ook voor liefhebbers van ruige natuur. Hoewel het weer onvoorspelbaar kan zijn en de regio erg afgelegen ligt, is het absoluut een topbestemming met een groot aantal geweldige wandelroutes.

In Patagonië zie je voornamelijk bijzondere rotsformaties, massieve gletsjers en de torenhoge bergen van de Andes. Het landschap doet sprookjesachtig aan en je zal zeker verbaasd zijn over hoe indrukwekkend de natuur kan zijn.

Als je op vakantie naar Patagonië gaat, is het belangrijk goed voorbereid op pad te gaan. Het klimaat in Argentinië en Chili is van plek tot plek verschillend. Er zijn namelijk vele microklimaten te vinden door het grillige landschap. De topwandelroutes van Patagonië die je hieronder vindt zijn de allermooiste.

Wandelen in Patagonië: de mooiste routes

Tronador

Gelegen in het noorden van Argentijns Patagonië in de buurt van Bariloche, ligt de Cerro Tronador gletsjer. De wandeling ernaartoe heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en een lengte van 36 kilometer, dus het is noodzakelijk te overnachten.

De tocht naar de hangende Tronador gletsjer is een uitstekende introductie tot de prachtige natuur van Patagonië. Het wandelpad begint na een busrit van 2 uur vanuit de nabijgelegen stad Bariloche en is tijdens de wintermaanden een populaire skibestemming.

Het begin van de wandelroute loopt door een bos en is vrij eenvoudig tot je bij een steil en kronkelend gedeelte komt. Vanaf daar is de klim veelal over rotsen en hoewel het een flinke afstand is, is de tocht niet extreem moeilijk.

Bovenop de berg is een refugio waar je kunt overnachten. Reserveer slaapplaatsen vanuit Bariloche bij Club Andino of neem je eigen tent mee.

Refugio Frey

Ook de wandelroute naar Refugio Frey is er een van gemiddelde moeilijkheidsgraad. Wel is het noodzakelijk bij de refugio te overnachten, want het is een dagwandeling ernaartoe. Toch kan de benodigde tijd variëren, omdat er diverse manieren zijn om de blokhut te bereiken.

Je kunt ook de skilift naar de Condor-uitkijkpost nemen en dan een paar uur over keien lopen om de refugio te bereiken, of je kunt het bospad nemen, of een combinatie van beide.