Het beste plan voor je Alaska reis maak je samen met ons. Geef ons aan wat je wilt zien en wilt meemaken, wij zorgen dat je het optimale uit je reis haalt. Een Alaska reis maak je natuurlijk niet elk jaar en een goede voorbereiding is essentieel om het beste uit je reis te halen.

Het ongetemde Alaska wil je natuurlijk zodanig ervaren dat je jezelf één voelt met de natuur en niet temidden van een groep schreeuwende toeristen staat. Met de onderstaande tips weet je zeker dat je het optimale uit je Alaska reis haalt.

PRAKTISCHE TIPS VOOR JE ALASKA REIS

Wanneer je op vakantie gaat naar Alaska is het belangrijk in kaart te brengen wat je zoal wilt zien. Ga je specifiek om te fotograferen? Wil je de ultieme wilderniservaring opdoen en kamperen in het wild? Of wil je met een bushplane over de gletsjers vliegen? Met onderstaande tips beleef jij je ultieme Alaska vakantie!

1.Blijf weg bij de menigten

Hoewel Alaska geen bestemming is zoals de Spaanse Rivièra, kan het op sommige toeristische plekken wel druk zijn. Zeker wanneer een groot cruiseschip prompt honderden mensen aan wal zet, is dat niet de beste plek om ‘hét Alaska gevoel’ te ervaren. Het vereist enige planning, maar dan word je wel rijkelijk beloond.

Ga ’s morgens vroeg of juist ’s avonds pas op pad, zeker naar een toeristische bestemming. Gedurende de zomermaanden zijn de dagen superlang, waardoor je vrijwel onbeperkt daglicht ter beschikking hebt. Wanneer je bijvoorbeeld de populaire gletsjers bezoekt, zullen de meeste mensen dat overdag doen en ben jij heerlijk in de gelegenheid in alle rust de toeristische attracties te bezoeken.

2.Kies voor kleine lokale ondernemers

Wanneer je per boot een gletsjerexcursie wilt maken, dan kun je er voor kiezen om dit met een grotere luxe boot te doen. Deze aanbieders zijn veelal gericht op grotere groepen toeristen. Door te kiezen voor een kleinere aanbieder, heb je misschien iets minder comfort, maar ontloop je wel de mensenmassa’s.

3.Maak een individuele tour met een gids

Natuurlijk is het heerlijk om op eigen houtje de wildernis in te trekken. Toch kan de kennis en ervaring van een lokale gids je Alaska reis aanzienlijk intenser maken. Hij of zij weet precies waar je moet zijn om beren te zien, waar je veel Bald Eagles ziet en waar je de voornoemde mensenmassa’s ontloopt.

4.Verblijf bij kleinere hotels en lodges

Vaak heeft de gastheer of gastvrouw bij een kleiner hotel of lodge verrassende tips over mooie backroad plaatsen of blijkt de buurman mooie rondleidingen door de streek te geven. Vraag hier dus altijd om advies. Ontmoet de lokale bevolking ‘Alaskan style’ en knoop gewoon spontaan een praatje aan.

5.Ga buiten de gebaande paden

Hoewel je met je Alaska reis natuurlijk al flink buiten de gebaande paden komt, zullen de meeste toeristen kiezen voor de mainstream attracties die eenvoudig per auto bereikbaar zijn. Flightseeing is een geweldige ervaring en er is geen betere manier om de uitgestrekte landschappen, de enorme bergen en gletsjers in perspectief te zien.

6.Reserveer een redelijk budget voor excursies

Natuurlijk is een reis naar Alaska vrij prijzig. Toch is het belangrijk budget te reserveren voor excursies en dagtours. Juist deze uitstapjes brengen je daar waarvoor je naar Alaska bent gegaan.

Veel van Alaska’s meest indrukwekkende bezienswaardigheden en het wild zijn alleen toegankelijk per vliegtuig of per boot. Natuurlijk zijn er ook minder prijzige excursies, zoals raften, een gegidste gletsjerwandeling of een hondensledetocht.

7.Kom tijdens de juiste tijd van het jaar

Je Alaska reis kun je het best inplannen tijdens de zomerperiode (half mei tot eind juli), want dan zijn de dagen lang en de temperaturen comfortabel. Het verblijf is tijdens het voor- en naseizoen natuurlijk aanzienlijk goedkoper, maar in de maand augustus neemt de hoeveelheid regen in de regel aanzienlijk toe. Bovendien komt in de noordelijkere en hogere delen alweer nachtvorst voor. Lees meer over de beste periode om Alaska te bezoeken.

8.Focus niet op de highlights

Natuurlijk zijn er in Alaska highlights die je niet mag missen, maar ons advies is om ook te focussen op de minder bekende bezienswaardigheden. Natuurlijk mag je Denali National Park niet missen en is een gletsjerexcursie ook aan te raden, maar het echte Alaska beleef je toch echt in de afgelegen gebieden, daar waar maar weinig mensen meer komen.

Uiteindelijk zijn de echte wildernisgebieden de voornaamste reden voor je Alaska reis.