Hoewel de Faeröer eilanden niet bijzonder groot zijn, maar wel bijzonder qua natuurschoon, zijn er ontzettend veel highlights te vinden. Verken bijvoorbeeld de vogelkliffen in het westen, of afgelegen dorpjes in het uiterste noorden of oosten. 

Ga op pad om de historie van de eilanden te ontdekken, of proef aan de lokale cultuur in de hoofdstad Tórshavn. In dit blog zetten we een aantal highlights van de Faeröer eilanden voor je op een rijtje.

Highlights van de Faeröer eilanden

Hoewel de meeste mensen slechts een paar dagen op vakantie naar de Faeröer gaan en kiezen voor een combinatiereis Faeröer en IJsland, is er zoveel te zien, dat je er echt wel weken kunt vullen met mooi natuurschoon, wandelen en prachtige boottochten langs de grillige kusten. Ofwel, volop highlights!

Vestmanna Bird Cliffs

Net buiten de baai van het plaatsje Vestmanna liggen de Vestmanna Bird Cliffs. Hier vaar je met een gegidste tour door smalle doorgangen tussen de torenhoge rotsen. Maar ook vaar je langs 600 meter hoge kliffen, waar schapen op grazen, maar ook duizenden vogels bivakkeren, zoals papegaaiduikers, guillemots en stormvogels. Lees meer over de Vestmanna Bird Cliffs tour.

Het historische Kirkjabøur

Op een klein kwartiertje rijden vanuit de hoofdstad Tórshavn ligt het historische Kirkjabøur. Dit dorpje dat slechts 80 inwoners telt is van groot historisch belang en is dan ook met recht een van de belangrijkste highlights van de Faeröer eilanden.

In Kirkjabøur vind je de ruïne van de Magnuskathedraal, een kerkje dat gebouwd werd rond het jaar 1300 en een van de oudste nog steeds bewoonde houten huizen ter wereld is. Lees meer over  Kirkjabøur.