• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

De mooiste gletsjers in Patagonië

|

Patagonië is het zuidelijke deel van Zuid-Amerika en beslaat een gebied dat ruim 15 keer zo groot is als Nederland. De regio beslaat het grootste deel van zowel Chili als Argentinië en heeft bergpieken tot wel 6.962 meter hoog. Tussen de hoge bergkammen van de Andes liggen diverse ijsvelden met enorme gletsjers als uitlopers. Hieronder vind je de mooiste gletsjers in Patagonië.

Één van de bekendste gletsjers in Patagonië is de Perito Moreno. Echter zijn er zeker net zo mooie andere gletsjers die een bezoek waard zijn. Wij zetten de mooiste gletsjers van Patagonië voor je op een rijtje.

Perito Moreno gletsjer

De Perito Moreno gletsjer ligt aan de Argentijnse kant van de grens en is de populairste van alle gletsjers van Patagonië. Dit is dan ook één van de must-see attracties van het gebied. De gletsjer strekt zich kilometers ver uit, voordat hij abrupt ophoudt in een knalblauw gletsjermeer.

Natuurlijk hoopt elke bezoeker dat er bij een bezoek een enorme ijsschots zich met donderend geweld in het water stort.

 • Grootte: 250 km²
 • Land: Argentinië
 • Toegankelijkheid: eenvoudig, er zijn veel boottochten en wandelingen beschikbaar.
 • Status: groeiende gletsjer

Viedma gletsjer

De Viedma gletsjer is veel minder druk dan de nabijgelegen Perito Moreno en is wat minder makkelijk te bereiken. Nadat je per boot naar de gletsjer bent gebracht, moet je over een aantal rotsen klauteren en een aantal rotsen afdalen voordat je het ijs bereikt. Als je eenmaal op het ijs bent, begint het echte avontuur pas, wanneer groepen door een gids over de ijzige bergrug en door de tunnels onder de gletsjer worden geleid.

 • Grootte: 977 km²
 • Land: Argentinië
 • Toegankelijkheid: Gemiddeld, je moet per boot naar de gletsjer.
 • Status: Terugtrekkende gletsjer

Grey Glacier

De Grey Glacier wordt beschouwd als een van de meest spectaculaire gletsjers, Niet alleen de meest spectaculaire gletsjers van Patagonië, maar zelfs ter wereld. Deze ijsklomp is dan ook de trots van het Nationaal Park Torres del Paine.

Er worden tal van ijswandeltochten aangeboden die over de gletsjer gaan. Dit is een geweldige manier om kennis te maken met deze geweldig mooie gletsjer en is zeker een volledig onvergetelijke ervaring. Je kunt de gletsjer en het gletsjermeer ook zien tijdens één van de trektochten in Torres del Paine.

– Grootte: 270 km²
– Land: Chili
– Bereikbaarheid: eenvoudig
– Status: Terugtrekkende gletsjer

Grey Glacier

Upsala gletsjer

De Upsala gletsjer is de grootste en meest indrukwekkende van alle gletsjers van Patagonië. Veel mensen zien de Upsala gletsjer over het hoofd en rennen blindelings naar de veel bekendere Perito Moreno en dat is jammer. De gletsjer is enorm kolossaal en een van de grootste en meest indrukwekkende gletsjers van Patagonië. Helaas wordt de toegang tot de Upsala steeds moeilijker. Dit komt door het grote aantal ijsbergen dat eromheen in het water ligt, waardoor het zelfs voor de meest ervaren stuurman bijna ondoenlijk is dichtbij de voet van de gletsjer te komen.

 • Grootte: 870 km²
 • Land: Argentinië
 • Toegankelijkheid: Moeilijk, er liggen veel ijsbergen in het water
 • Status: snel terugtrekkende gletsjer

Pía gletsjer

De Pía gletsjer is qua oppervlak ongeveer even groot als Santiago, de hoofdstad van Chili, en is één van de grotere gletsjers van Patagonië. In feite is het de langste op het zuidelijk halfrond (met uitzondering van de gletsjers op Antarctica.

Afgezien van het feit dat hij qua grootte indrukwekkend is, is het opmerkelijk dat de Pía gletsjer één van de weinige is die zich niet terugtrekt.

 • Grootte: 480 km²
 • Land: Argentinië en Chili
 • Toegankelijkheid: Moeilijk, de enige manier om de gletsjer te zien is per cruiseschip
 • Status: stabiele gletsjer

San Rafael gletsjer

De San Rafael gletsjer is één van de laatste overblijfselen uit de ijstijd van Patagonië. Als je deze gletsjer wilt bezoeken, moet je niet te lang wachten. De snelheid waarmee deze zich terugtrekt is enorm en men verwacht dat de gletsjer tegen 2030 volledig is verdwenen.

– Grootte: 760 km²

– Land: Chili

– Toegankelijkheid: Gemiddeld, alleen kleine boten kunnen dichtbij de gletsjer komen.

– Status: snel terugtrekkende gletsjer

San Rafael gletsjer

Spegazzini gletsjer

Met een hoogte van ongeveer 135 meter is de aanblik van Spegazzini gletsjer ronduit overweldigend. Het is niet de grootste gletsjer van Patagonië, maar wel zeer indrukwekkend. De massieve en torenhoge ijsmuur rijst stijl op uit het aangelegen gletsjermeer en zal je in eerste instantie met open mond laten staan.

 • Grootte: 137 km²
 • Land: Argentinië
 • Toegankelijkheid: Gemiddeld, alleen toegankelijk per boot, maar er zijn veel rondleidingen beschikbaar.
 • Status: Terugtrekkende gletsjer

Jorge Montt gletsjer

Ondanks de zorgen over het voortbestaan van deze gletsjer, is de Jorge Montt gletsjer er gelukkig nog steeds. Het rappe tempo waarin deze gletsjer zich terugtrok lijkt af te remmen. Er zijn diverse boottochten naar de voet van de gletsjer, waarbij je tussen de soms enorme ijsschotsen doorvaart die eerder van de ijsklomp zijn afgebroken.

 • Grootte: 464 km²
 • Land: Chili
 • Toegankelijkheid: Gemiddeld, mogelijkheid om te zien per boottocht.
 • Status: snel terugtrekkend gletsjer

O’Higgins gletsjer

De gletsjer O’Higgins in Chili is ook één van de mooiere gletsjers van Patagonië. Het mooie aan een bezoek is dat je er helemaal naartoe kunt wandelen. Onderweg kun je kamperen in de buitenlucht en genieten van een werkelijk spectaculaire natuurlijke schoonheid. Mocht je geen zin hebben in een wandeling, dan kun je de voet van de gletsjer ook bezoeken met een boottocht over het gletsjermeer.

 • Grootte: 820 km²
 • Land: Chili
 • Toegankelijkheid: eenvoudig, boottochten en wandelpaden naar de gletsjer beschikbaar.
 • Status: Terugtrekkende gletsjer

Tyndall gletsjer

De Tyndall gletsjer bevindt zich in het nationale park Torres del Paine in Chili. Een populaire manier om deze gletsjer te bezoeken is met een meerdaagse kajaktocht. Terwijl je overdag met je kajak het ijskoude gletsjerwater doorklieft, overnacht je ’s nachts in een tent in de wilde natuur van Patagonië.

 • Grootte: 331 km²
 • Land: Chili
 • Toegankelijkheid: redelijk, per kajaktocht of per boot
 • Status: Terugtrekkende gletsjer

Queulat hangende gletsjer

Het meest indrukwekkende aan de Queulat Hanging Glacier is niet zijn formaat, maar zijn uiterlijk. In tegenstelling tot de andere gletsjers van Patagonië, bevindt deze zich op de rand van een klif. Het smeltwater stort zich van grote hoogte de diepte in. Van alle gletsjers van Patagonië is de Queulat-hangende gletsjer verreweg de meest bijzondere.

 • Grootte: 80 km²
 • Land: Chili
 • Toegankelijkheid: eenvoudig, er is een pad dat naar een geweldig uitzichtpunt leidt.
 • Status: Terugtrekkende gletsjer

Als je in Patagonië bent, ongeacht in Argentinië of Chili, heb je vele mogelijkheden om een aantal van de bovenstaande prachtige en indrukwekkende gletsjers te bezoeken. Bekijk onze reizen naar Chili of onze reizen naar Argentinië, waarbij je de bovenstaande gletsjers kunt bezoeken.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.
De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.
Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië
Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge