In de tijd van de Vikingen was Trondheim de belangrijkste stad van de Vikingen. Tegenwoordig is de stad nog steeds belangrijk voor de Noren. Trondheim ligt in Centraal-Noorwegen.

Na Oslo en Bergen is Trondheim de op twee na grootste stad van Noorwegen. De stad is een echte fiets stad. De inwoners van Trondheim gaan op de fiets naar hun werk, school, de winkels, het theater of de kerk. Weer of geen weer en welk seizoen het ook is, de inwoners van Trondheim stappen op de fiets. In de binnenstad zijn fietspaden aangelegd, zo kun je veilig door de stad fietsen. Voor de veiligheid is het aan te raden om een helm op te zetten wanneer je gaat fietsen. Breng je een bezoek aan Trondheim dan kan je een fiets huren en zo de stad gaan ontdekken. Trondheim ligt in Centraal-Noorwegen.

Bezienswaardigheden & activiteiten

Wandel over de Gamle Bybro (de oude stadsburg). De brug werd in 1681 gebouwd, op hetzelfde moment dat het Kristiansten Fort werd gebouwd. De brug en de poort die je vandaag de dag ziet werden in 1861 door Carl Adolf Dahl. Wanneer je de oude stadsbrug overgaat kom je in de oude wijk Bakkladet. De wijk werd in de 17e eeuw gebouwd, maar werd veel een groot deel verwoest toen Zweden onder generaal Armfeldt de stad belegerden. Hierna werd dit deel van de stad weer opnieuw opgebouwd en werden er kleine huisje gebouwd, die bewoond werden door vissers, zeelieden en arbeiders. Bakkladet is een sterk onderdeel van de culturele identiteit van de stad Trondheim. Tegenwoordig vind je in dit deel van Trondheim: café, restaurants en leuke boetiekjes. Bakkladet is zeker een bezoek waard.