• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Highlights van Patagonië

Ruige natuur en ongereptheid
|

Net zoals Alaska op het noordelijk halfrond ‘the Last Frontier’ is, zo is Patagonië dat op het zuidelijk halfrond. We hebben het hier over een van de ruigste en meest ongerepte gebieden ter wereld en de highlights van Patagonië zijn een aaneenschakeling van ohhh- en ahhh-momenten. Dit deel van Zuid-Amerika beslaat een groot deel van Argentinië en Chili en strekt zich uit over een oppervlakte van maar liefst een miljoen vierkante kilometer, zo’n 23 keer de oppervlakte van Nederland.

Chileense en Argentijnse cultuur

Zuid-Amerika’s beste wijnen, de lekkerste barbecues, de wildste rivieren en blauwste gletsjers zijn allemaal te vinden aan het uiteinde van het Amerikaanse continent, in Patagonië. De meeste mensen komen aan in Argentinië en vertrekken weer vanuit Chili, of andersom natuurlijk. Vergeet onderweg niet de unieke cultuur van de ‘Gauchos’ (Patagonische cowboys) op te snuiven. Zij heersen nog altijd te paard over de vlakten, net zoals hun voorouders dat deden.

Met een bevolkingsdichtheid van 1,9 inwoner per vierkante kilometer ben je ervan verzekerd dat je in Patagonië meer wildlife tegenkomt dan mensen. Laat je fascineren door Moeder natuur met uitgestrekte woestijnen, diepblauwe gletsjermeren en de torenhoge toppen van het Andesgebergte.

Wildlife in Patagonië en Vuurland

Wilde dieren in Patagonië zijn er genoeg. Bereid je voor op een soort rondleiding door een dierentuin, waar je een grote variatie kan verwachten aan diersoorten. Er zijn door de hoogteverschillen en de invloed van de zee diverse klimaten en dat brengt een grote biodiversiteit met zich mee.

Langs de kust vind je walvissen, zeeolifanten en pinguïns. In het uiterste zuiden van Chili vind je een kolonie van Magelhaen pinguïns die naar schatting wel 300.000 pinguïns telt. De uitgestrekte pampa’s en bergen van Patagonië bieden een thuis aan nandu’s (hoogpotige loopvogels) en guanaco’s (soort lama’s). Met name in de hoger gelegen gebieden cirkelen de statige condors, de heersers van het luchtruim. Zij speuren vanuit de hoogte de grond af naar prooien.

In Patagonië reis je echter ook door woestijngebieden waar nauwelijks wildlife te vinden is. In de Atacama woestijn, de droogste woestijn ter wereld, vind je uitsluitend een paar hagedissoorten. Juist de grote variëteit aan landschappen, flora en fauna maakt een vakantie naar Patagonië zo aantrekkelijk.

De mooiste highlights van Patagonië

Wat zijn de mooiste bezienswaardigheden van Patagonië? Deze lijst is eindeloos, want een gebied als dit herbergt voor elk wat wils. Hieronder sommen we de allermooiste plekken van Patagonië voor je op.

Torres del Paine

Torres del Paine is een nationaal park, gelegen in het zuiden van Chili. Hier vind je gigantische gletsjers, torenhoge rotsen, enorme gletsjermeren en hier voel je je (ook letterlijk) on top of the world. De iconische granieten naalden van Torres del Paine zijn natuurlijk een must-see in het park.

Hou je van wandelen? Dan kun je hier je hart ophalen. Bewandel de onvergetelijke W-route of kies voor kortere dagwandelingen. Voor elk wandelaarsniveau is hier wel iets te vinden. Eén ding hebben alle wandelingen gemeen: de omgeving is adembenemend! Lees meer over Torres del Paine

Los Glaciares Nationaal Park

Het Los Glaciares National Park is de thuisbasis van de beroemde Perito Moreno gletsjer en Mt. Fitz Roy en strekt zich uit over een oppervlakte van 445,900 hectaren in Argentijns Patagonië. De naam van het park is treffend aangezien het park voor een groot deel wordt bedekt met gletsjers. El Calafate en El Chalten zijn populair bij toeristen als uitvalsbasis om van daaruit het park te verkennen.

De Perito Moreno gletsjer wordt gevoed door het Zuid-Patagonische IJsveld, de op twee na grootste zoetwaterreserve ter wereld. De gletsjer eindigt in een fjord, waar het ijs 60 m dik en 5 km breed is. Dagelijks schuift de ijsmassa onder luid gekraak 1 tot 2 meter verder. Hierdoor breken regelmatig enorme ijsschotsen van de gletsjer af. Zij storten zich onder luid gebulder in het water van het Argentinomeer aan de voet van de gletsjer. Lees meer over de Perito Moreno gletsjer of over Los Glaciares Nationaal Park.

Mount Fitz Roy, ook wel Cerro Fitzroy of Cerro Chaltén, is een 3375 meter hoge bergpiek in Patagonië, gelegen op de grens tussen Chili en Argentinië in het nationale park Los Glaciares. De naam Chaltén komt uit het Tehuelche, een taal die nog slechts vier mensen beheersen, en betekent ‘rokende berg’, aangezien er altijd mysterieuze wolken rond de top van de berg hangen. Het is mogelijk deze relatief lage berg te beklimmen, alhoewel het door de verticale granieten flanken van de berg toch knap lastig blijkt te zijn. Lees meer over Mount Fitz Roy.

Los Lagos regio, Chili (Merengebied)

De Los Lagos regio in Chili staat ook wel bekend als het Merengebied. Dit deel van Chili huisvest maar liefst zeven nationale parken en heeft een oppervlakte vergelijkbaar met die van Nederland. Ook vind je hier Monte Verde, een van de oudste archeologische plaatsen van zowel Noord- als Zuid-Amerika. Lees meer over de Los Lagos regio.

Chiloé

Chiloé maakt deel uit van de Los Lagos regio in Chili en is het grootste eiland van het Chiloé Archipelago, gelegen voor de Chileense kust in de Pacifische Oceaan. Dit gebied wordt gekarakteriseerd door talloze eilandjes, baaitjes en kleine vissersdorpjes. Voor de kust vind je een grote biodiversiteit aan zeeleven, zoals blauwe walvissen, Chileense pinguïns, zeeleeuwen en otters. Lees meer over Chiloé.

Huerquehue National Park

Huerquehue National Park behoort ook tot de highlights van Patagonië en ligt net ten westen van de Chileense-Argentijnse grens en wordt gekenmerkt door vulkaankraters, blauwe bergmeren en dichtbegroeide wouden. Met name vanuit de regio Pucon zijn er schitterende wandelroutes het park in, waarbij je vanuit weelderige begroeiing steeds verder klimt tot een hoogte waar slechts nog wat oeroude naaldbomen voorkomen. De bodem waar je op loopt is gedateerd op 120 miljoen jaar oud. Lees meer over Huerquehue Nationaal Park.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Julianne de Vink Specialisme: Chili / Argentinië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.
De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.
Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië
Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge