Ongeacht de extreem koude leefomstandigheden op Antarctica zijn er verrassend veel “wildlife” op Antarctica. Op bepaalde tijden van het jaar slagen sommige dieren er nog steeds in om hier te gedijen. De meeste warmbloedige dieren op Antarctica zijn afhankelijk van de zee omdat het continent bijna volledig bedekt is met sneeuw en ijs.

Om het spectaculaire unieke dierenleven van Antarctica te kunnen ervaren en zien moet je met een cruise mee op zee. Op Antarctica groeit geen noemenswaardige flora en er leven geen landzoogdieren, reptielen of amfibieën. Toch is de fauna ontzettend bijzonder op de koudste, droogste en winderigste plek op aarde. Je vindt hier pinguïns, walvissen, zeehonden, albatrossen, zeevogels en ongewervelde dieren zoals krill die de basis vormen van het Antarctische voedsel voor de overige dieren.

In de wateren rond Antarctica leven maar liefst vier soorten zeehonden; de luipaard, crabeater, Weddell zeehond en de zeeolifant. Zeehonden zijn trage roofdieren en jagen door middel van wachten op plaatsen waar hun prooi zal verschijnen. Behalve de luipaardrob geven de andere soorten zeehonden amper aandacht aan mensen.