• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Wildlife op Antarctica

|

Ongeacht de extreem koude leefomstandigheden op Antarctica zijn er verrassend veel “wildlife” op Antarctica. Op bepaalde tijden van het jaar slagen sommige dieren er nog steeds in om hier te gedijen. De meeste warmbloedige dieren op Antarctica zijn afhankelijk van de zee omdat het continent bijna volledig bedekt is met sneeuw en ijs.

Om het spectaculaire unieke dierenleven van Antarctica te kunnen ervaren en zien moet je met een cruise mee op zee. Op Antarctica groeit geen noemenswaardige flora en er leven geen landzoogdieren, reptielen of amfibieën. Toch is de fauna ontzettend bijzonder op de koudste, droogste en winderigste plek op aarde. Je vindt hier pinguïns, walvissen, zeehonden, albatrossen, zeevogels en ongewervelde dieren zoals krill die de basis vormen van het Antarctische voedsel voor de overige dieren.

In de wateren rond Antarctica leven maar liefst vier soorten zeehonden; de luipaard, crabeater, Weddell zeehond en de zeeolifant. Zeehonden zijn trage roofdieren en jagen door middel van wachten op plaatsen waar hun prooi zal verschijnen. Behalve de luipaardrob geven de andere soorten zeehonden amper aandacht aan mensen.

Pinguïns

Het eerste dier wat je te binnen schiet als je aan Antarctica denkt is hoogstwaarschijnlijk de pinguïn. Echter zijn er ‘maar’ zeven van de 17 soorten pinguïns ter wereld te vinden op dit continent. Hiervan leven 3 soorten slechts een deel van het jaar op Antarctica. De overige 4 soorten zijn gedurende het hele jaar aanwezig op het ijzige continent.

 

Deze onhandige Antarctische schepsels brengen het grootste deel van hun tijd in het water door. Meestal komen ze aan land om te paren en hun kuikens op te laten groeien. Pinguïns eten meestal krill en hele kleine visjes. Ondanks dat de Antarctische pinguïns mensen niet zien als een bedreiging, is het toch verstandig om niet al te dichtbij te komen.

Deze zeven soorten pinguïns leven op de Antarctische en sub-Antarctische eilanden:

  • Kinbandpinguïn
  • Adélie-pinguïn
  • Keizerspinguïn
  • Koningspinguïn
  • Ezelspinguïn
  • Macaronipinguïn
  • Rockhopperpinguïn

Lees hieronder meer informatie over een aantal bekende soorten Antarctische pinguïns.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste reistijd om naar de Zuidpool te gaan zijn de maanden december en januari, voor ons de winterperiode. Het seizoen voor de cruises naar Antarctica gaan van november t/m maart. Lees meer over de beste reistijd
Voor de expedities wordt gebruik gemaakt van verschillende schepen. Dit zijn de m/v Ortelius, m/v Hondius en de Spirit of Enderby. Deze schepen zijn allemaal ijsversterkte schepen, die speciaal zijn ontworpen voor de expeditie reizen in het Zuidpoolgebied, zodat de schepen makkelijk door een pakijs kunnen varen.
De reizen naar de Zuidpool vertrekken vanuit Argentinië, Chili of Nieuw-Zeeland. Vanuit Argentinië vertrekken de expedities in Ushuaia. In Chili begint de expeditie in Punta Arenas. De expedities vanuit Nieuw-Zeeland gaan vanuit de haven van Bluff. Bekijk hier de reizen naar de Zuidpool
Voor een reis naar de Zuidpool dien je een paspoort te hebben die nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkeer van de reis. Lees hier meer over reisdocumenten voor de Zuidpool
Een reis naar de Zuidpool brengt je naar ongerepte, ruige sneeuwlandschappen, gletsjers, drijvende ijsbergen. Ook kom je veel wildlife tegen zoals pinguïns, orka’s en walvissen. De reis naar het witte continent toe is al schitterend. Zo kom je onderweg over de Drake Passage, één van de wildste zeeën op aarde. Middels expeditie cruises kan je kennis maken met deze schitterende natuur.
De gemiddelde temperatuur op het koudste gebied op aarde ligt op -50 graden, die in de winter zelfs naar de -90 graden kan zakken. De gevoelstemperatuur kan zelfs dalen tot ver beneden -100 graden Celsius. Het klimaat op de Zuidpool kan je dus omschrijven als ijskoude vlaktes, gierende wind en extreme droogte. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Zuidpool

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge