x

Reis mee naar zomers Zweden en Finland

Nieuws

Creating Stories

22 JULI 2024

Reis mee naar zomers Zweden en FinlandOp pad met de familie Kloosterman Robbert, Barbara, de kinderen én aanhang (een totaal van 9 avonturiers) reizen de komende 3 weken kriskras door zomers Zweden en Finland. Barba

Lees meer
Spitsbergen walrussen op het ijs

Vakantie Spitsbergen

Als ontdekkingsreiziger op zoek naar pooldieren tijdens je vakantie Spitsbergen

Spitsbergen ijsbergen in de zon

Vakantie Spitsbergen

Als ontdekkingsreiziger op zoek naar pooldieren tijdens je vakantie Spitsbergen

Spitsbergen-Longyearbyen-Svalbard

Vakantie Spitsbergen

Als ontdekkingsreiziger op zoek naar pooldieren tijdens je vakantie Spitsbergen

Op expeditie naar Spitsbergen

Een onvergetelijk avontuur in de arctische wildernis


OF

Populaire reizen naar Spitsbergen

Bekijk hier onze meest populaire Spitsbergenreizen
Spitsbergen
Expeditiecruise IJsberenspecial
8 dagen mei – juli

Deze expeditiecruise naar Spitsbergen geeft je de gelegenheid om een van de laatste wildernissen ter wereld te ontdekken. De polaire omstandigheden, de talloze gletsjers en ruige bergen zijn typerend voor dit deel van Noorwegen, dat zelfs nog noordelijker ligt dan Nova Zembla. Toch is het klimaat niet zo bar koud als je zou verwachten zo vlakbij de Noordpool. Door de Golfstroom blijven de wateren rondom de eilandengroep voor het grootste deel van het jaar ijsvrij en bevaarbaar. De gemiddelde wintertemperatuur is -12°C, terwijl de gemiddelde zomertemperatuur met +5°C vrij ‘aangenaam’ te noemen is. Longyearbyen is de grootste nederzetting op Spitsbergen en telt ongeveer 1700 inwoners. Daarnaast zijn er nog enkele kleine nederzettingen met maximaal 210 inwoners. De eilandengroep is dus zeer dunbevolkt. Hét symbool van Spitsbergen is natuurlijk de ijsbeer. Het spotten van deze koning van de Noordpool is dan ook een van de voornaamste trekpleisters waarvoor toeristen naar Spitsbergen komen. Wat ga je doen tijdens deze expeditiecruise naar Spitsbergen? Verspreid over de vele eilanden leven er naar schatting zo’n drieduizend ijsberen op Spitsbergen. Deze expeditiecruise naar Spitsbergen brengt je naar de plaatsen waar ze het meest voorkomen. Tijdens deze boottocht kom je langs de meest afgelegen gebieden, spectaculaire fjorden en gletsjers en maak je diverse malen een wandeling over de toendra. Om aan deze expeditiecruise naar Spitsbergen te kunnen deelnemen, is wel enige lichamelijke conditie gewenst. Er staan diverse wandelingen op het programma die soms wel een paar uur duren en die flink pittig zijn. Deelnemers die wel graag op deze reis meegaan, kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om aan boord te blijven. Aangezien de schepen waarmee wordt gevaren niet bijzonder groot van formaat zijn, is er slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Bijkomend voordeel is dat er hierdoor ruimte is voor persoonlijke aandacht van de ervaren expeditieleiders. De schepen waarmee wordt gevaren zijn de m/v Plancius (PL), de m/v Ortelius (OR) en de m/v Hondius (HD). Het zijn comfortabele schepen, maar verwacht geen luxe cruiseschepen. Het blijven natuurlijk in eerste instantie expeditieschepen. Welk schip er bij welke reis wordt gebruikt, zie je bij de verschillende vertrekdata van de reizen.

Vanaf 3700 p.p.
Spitsbergen
Expeditiecruise: Rondom Spitsbergen
10 dagen juli – aug

Deze reis naar Spitsbergen is een prachtige manier om de ongerepte natuur van deze noordelijk gelegen eilandengroep te verkennen. Op 565 kilometer ten noorden van Noorwegen zijn dit de noordelijkst gelegen eilanden naar het noordelijk halfrond. Het landschap van het archipel wordt gekenmerkt door gletsjers, grillige gebergten en arctische vegetatie. Het weer op Spitsbergen is echter absoluut niet wat je zou verwachten gezien de zeer noordelijke ligging. De Golfstroom zorgt er voor dat de wateren rondom de eilanden het grootste deel van het jaar ijsvrij en bevaarbaar blijven. De gemiddelde wintertemperatuur is -12°C, terwijl de gemiddelde zomertemperatuur met +5°C ‘vrij aangenaam’ is. Longyearbyen is de grootste nederzetting van Spitsbergen en telt ongeveer 1700 inwoners. Daarnaast zijn er nog enkele kleine nederzettingen met maximaal 210 inwoners. De eilandengroep is dus zeer dunbevolkt. Deze 10-daagse reis naar Spitsbergen in het kort Na je aankomst in Longyearbyen heb je overdag de gelegenheid om het plaatsje te verkennen. De volgende dag ga je aan boord en vaar je richting het noorden. Bij Krossfjorden ga je aan boord van Zodiacs en maak je een cruise langs de voorkant van de 14th of July Glacier. Een unieke ervaring! Op dag 3 van deze reis naar Spitsbergen maak je een wandeling over de toendra van Reindyrsflya en op dag 4 en 5 kom je op het noordelijkste punt, namelijk op 81 graden noorderbreedte en slechts 870 km van de geografische Noordpool. Hier kom je in het gebied van de ijsberen, die hier samen leven met de walrussen en de talloze ivoormeeuwen. Je reist verder naar de Straat van Hinlopen. Daar tref je gigantische vogelkolonies aan met kortbekzeekoeten. Aan de oostkant van de Straat wordt geprobeerd om aan land te komen bij Augustabukta op Nordaustlandet. Hier maak je een wandeling door de poolwoestijn en kom je waarschijnlijk rendieren tegen. Langs de kust zie je rietganzen, ivoormeeuwen en walrussen. Voor deze avontuurlijk reis naar Spitsbergen is enige lichamelijke conditie gewenst, aangezien er enkele pittige wandelingen op het programma staan. Deelnemers die deze reis wel graag willen maken, maar niet in staat zijn de wandelingen te maken, kunnen ervoor kiezen om aan boord te blijven. De schepen zijn niet bijzonder groot en hierdoor is slechts ruimte voor een beperkt aantal deelnemers. Bijkomend voordeel is dat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht van de reisleiders. De schepen waarmee wordt gevaren zijn de m/v Plancius (PL), de m/v Ortelius (OR) en de m/v Hondius (HD). Het zijn comfortabele schepen, maar verwacht geen luxe cruiseschepen. Het blijven natuurlijk in eerste instantie expeditieschepen. Welk schip er bij welke reis wordt gebruikt, zie je bij de verschillende vertrekdata van de reizen.

Vanaf 4900 p.p.
Spitsbergen
Zelf samengestelde individuele reis Spitsbergen
mei – aug

Boek jouw individuele en zelf samengestelde reis bij Creating Stories Vaar op zee als ontdekkingsreiziger op zoek naar pooldieren waaronder de iconische ijsbeer tijdens een zelf samengestelde vakantie Spitsbergen. We regelen alles tot in de puntjes voor je passend bij je wensen. Jouw reis naar Spitsbergen Een samengestelde reis naar Spitsbergen biedt ruimte voor het verkennen van dit noordpoolgebied. Vanuit de hoofdstad Longyearbyen zijn er diverse mogelijkheden voor excursies om de omgeving te verkennen. Ga op hondensledetocht, sneeuwscootertocht of op expeditie met een Zodiac boot. Alles kan geregeld worden precies zoals jij wilt. Je bepaalt zelf de route die je aflegt, welke bezienswaardigheden je bezoekt en welke gebieden van Spitsbergen je gaat ontdekken. Wij kunnen je hierbij uiteraard adviseren waar nodig. Ook bepaal je zelf waar je overnacht en voor hoe lang. De accommodatie keuzes zijn vrij beperkt op Spitsbergen. In Longyearbyen kun je overnachten in hotels, comfortabele guesthouses, appartement of in een tent op het campingterrein. Barentsburg en Pyramiden hebben enkel hotels en hostels. Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Spitsbergen. Wij verzorgen je reis op maat en regelen alles tot in de puntjes voor je, precies zoals jij wilt. Naast maatwerk zijn kennis en ervaring onze sterke kanten. Je kunt je reis naar Spitsbergen zelfstandig of in overleg met ons samenstellen. Mocht je bepaalde wensen hebben voor de accommodatie dan kun je dat aan ons doorgeven, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Een reis Spitsbergen wordt gekenmerkt door schitterende ijskappen, fjorden, vogelrotsen en de tachtigtal kleine eilanden waarover de archipel beschikt. Vaar met een cruiseschip of Zodiac langs de indrukwekkende landschappen. Of verken de omgeving tijdens een hondensledetocht of sneeuwscootertocht. Op de verlaten kusten ontdek je walrus koloniën, rendieren en overblijfselen uit de vroegere mijnbouw. Boek jouw zelf samengestelde individuele reis Spitsbergen!

    Prijs op aanvraag

Hoe start jouw reisverhaal?

Creating Stories neemt je mee
Bestemming

Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie naar Spitsbergen. Met maatwerkreizen bedoelen we ook écht maatwerk. Dus geen ingewikkelde bouwstenen of pakketjes die je zelf aan elkaar moet knopen. Laat je inspireren door onze reizen en ontdek wat er allemaal mogelijk is. Onze reizen dienen als voorbeeld en zijn op diverse manieren aan te passen.

Vakanties naar Spitsbergen
Advies

Neem vrijblijvend contact op met één van de reisspecialisten van Creating Stories. Telefonisch, per e-mail of tijdens een afspraak worden je reiswensen en behoeften besproken. Onze specialisten zullen je adviseren over de route en mogelijkheden die er zijn. Van vervoer naar de bestemming, vervoer ter plaatse tot accommodaties en activiteiten.

Neem contact met ons op
Vrijblijvende offerte

Op basis van je reiswensen ontvang je van ons een vrijblijvend reisvoorstel op maat. We streven ernaar om dit aanbod binnen 24 uur (1 werkdag), na het vaststellen van je wensen, per mail te sturen. Mocht dit langer duren omdat we de beschikbaarheid nog moeten controleren of contact op moeten nemen met onze lokale partners, dan geven we dit vooraf aan.

Boeking van de reis

Wil je nog een extra nacht of excursie toevoegen aan je reis? Dan is dit geen probleem. We stellen het voorstel graag bij tot we jouw ideale reisverhaal rond hebben. Bij definitieve boeking en ontvangst van je gegevens gaan wij de verschillende onderdelen van je reis vast leggen. Je reisspecialist laat je weten op welke termijn je de definitieve bevestiging kunt verwachten. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, bel of mail ons gerust!

Voorpret

De voorpret is natuurlijk een essentieel onderdeel van jouw ervaring. Voor vertrek ontvang je ruimschoots informatie over de reis die je gaat ondernemen. Mocht je na het boeken van de reis toch nog vragen hebben, dan staan uiteraard onze reisspecialisten voor je klaar. Geen vraag is ons te gek.

Onze service na boeking
Op reis

Eindelijk begint de reis waar je naar hebt uitgekeken. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de reis, is genieten! Mocht er tijdens de reis iets voorvallen, dan kun je ons 24 uur per dag bereiken. Je komt gegarandeerd met een prachtig reisverhaal thuis.

Vakantie Spitsbergen

Vaar op zee als ontdekkingsreiziger op zoek naar pooldieren waaronder de iconische ijsbeer tijdens een vakantie Spitsbergen.

Ontdek de koudste en dunst bevolkte eilandengroep van Europa waar de subliemste gletsjers ter wereld zich bevinden. Het landschap van Spitsbergen wordt gekenmerkt door permafrost, arctische toendra en diverse gekleurde bloemen in de zomer. Een vakantie Spitsbergen brengt je naar de rand van het noordpoolgebied waarbij je in de voetsporen treedt van de Nederlandse poolreiziger Willem Barentsz. Per cruiseschip vaar je langs de schitterende ijskappen, fjorden, vogelrotsen en de tachtigtal kleine eilanden waarover de archipel beschikt.

De hoofdstad Longyearbyen is de grootste nederzetting op Spitsbergen en de toegangspoort tot de natuur gebaseerde belevenissen.

Vakantie Spitsbergen

Verken de omgeving van Longyearbyen door middel van begeleide hondensledetochten, een sneeuwscootertocht of ga mee op expeditie met een Zodiac boot. Tijdens je reis naar Spitsbergen stap je regelmatig over op de rubberboten waarmee je aan land gaat. Op de verlaten kusten ontdek je walrus koloniën, rendieren en overblijfselen uit de vroegere mijnbouw. In de zomer zijn deze activiteiten dag en nacht te doen door de middernachtzon waarbij er 24 uur lang daglicht is.

Op land maak je wandelingen door de poolwoestijn waar je rendieren, rietganzen, ivoormeeuwen en zeehonden tegen kunt komen. Tot slot zie je misschien wel een voorstelling van de koning van de Noordpool, de IJsbeer, wat je reis naar Spitsbergen compleet maakt.

Marieke is onze Spitsbergen-specialist en kan jou als geen ander helpen om een reis naar Spitsbergen samen te stellen!

Over Spitsbergen

Wat je graag wilt weten
Beste reistijd
Weer en klimaat Spitsbergen
Flora en Fauna
Regio's
Onze Spitsbergenreizen
Bereikbaarheid en vervoer Spitsbergen

IJsberen op Spitsbergen

Koning van de witte wildernis
Meer informatie

Over onze expeditiecruises

Wat je graag wilt weten over onze expedities
Expeditie schepen
Hutten aan boord
Alle expeditiecruises

Reizen naar Spitsbergen

Een reis naar Spitsbergen is een unieke ervaring waarbij je de rand van het Noordpoolgebied opzoekt. Het landschap wordt gekenmerkt door permafrost, massieve gletsjers en arctische begroeiing.

Expeditiecruise naar Spitsbergen

Op een expeditiecruise naar Spitsbergen maak je kennis met de ruige natuur van de eilandengroep. En in tegenstelling tot wat veel mensen denken, verschijnt tijdens de zomermaanden door de dooi de prachtige arctische begroeiing van onder het ijs. Heel fotogeniek!

Tijdens je expeditiecruise naar Spitsbergen is het bovendien zeer waarschijnlijk dat je wilde dieren ziet, zoals de excentrieke narwal en andere soorten walvissen, maar ook ijsberen.

Naast de hoofdstad Longyearbyen zijn er slechts een vijftal kleine nederzettingen die in totaal slechts 2800 inwoners huisvesten. Tijdens je reis naar Spitsbergen kom je ook een aantal verlaten nederzettingen tegen van walvisvaarders uit het verleden.

Inspiratie en verhalen over Spitsbergen

We are Creating Stories - what's your story?
Spitsbergen
Spitsbergen, fossielbos
De prachtige ijsvlaktes, ijsschotsen en ijsberen is waar Spitsbergen bekend om staat. Echter wanneer je 400 miljoen jaar teruggaat in de tijd lag Spitsbergen nog rond de evenaar. Toen zag het landschap er compleet anders uit en lagen de temperaturen veel hoger. Al met al was het er zo warm dat er zelfs tropische bossen groeiden, te zien aan een fossielbos dat gevonden is. Dit waren fossiele bo
Spitsbergen
Arctische fauna en vegetatie op Spitsbergen
Zoals je mag verwachten van een eilandengroep die zó noordelijk ligt, is de arctische fauna en vegetatie op Spitsbergen zeer karig. Svalbard, zoals Spitsbergen ook wel wordt genoemd, is door zijn noordelijke ligging voor ongeveer 60% bedekt met een groot aantal kleinere en grotere gletsjers. In feite is vrijwel de gehele landmassa van Spitsbergen bedekt met permafrost. Dit wil zeggen dat d
Spitsbergen
Gletsjers op Spitsbergen
Tegenwoordig wordt ongeveer 60% van het landoppervlak van Spitsbergen bedekt met gletsjers. In totaal gaat het om meer dan 2100 kleinere en grotere gletsjers. De hoeveelheid ijs die hier mee gemoeid is, komt neer op ongeveer 7000 kubieke meter. De grootste gletsjers op Spitsbergen zijn gelegen op de oostelijke eilanden Edgeøya, Barentsøya en Nordaustlandet. Hier zijn de temperaturen iet
Spitsbergen
Studiereis Spitsbergen juni 2019 Marieke
Onze collega Marieke maakte in juni 2019 haar droomreis; een expeditiecruise op en rondom Spitsbergen. De reis begon met een stop-over in Oslo en vervolgens vloog ze door naar Longyearbyen. Op dag 2 begon de ochtend met een mooie hondensledetocht. Vervolgens ging ze aan boord en heeft ze de dagen doorgebracht langs afgelegen gebieden, spectaculaire fjorden en gletsjers. Qua wildlife heeft M
Spitsbergen
Pyramiden op Spitsbergen, de geschiedenis van dit afgelegen stadje
Pyramiden is een Russische nederzetting en kolenmijnwerkersgemeenschap op Spitsbergen, Noorwegen. Het plaatsje werd in 1910 gesticht door de Zweden en in 1927 verkocht aan de Russen. Sinds 1998 is de mijn bij Pyramiden gesloten en tegenwoordig is het dorpje grotendeels verlaten, maar de infrastructuur en gebouwen zijn nog als vanouds. Sinds 2007 zijn er pogingen om het spookdorpje nieuw leve

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Spitsbergen

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesMarieke BoeremaSpecialisme: IJsland, Faeröer en Spitsbergen

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Er is op Spitsbergen geen tijdsverschil met Nederland.  

Op Spitsbergen betaal je met de Noorse kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Spitsbergen.

Alle seizoenen op Spitsbergen hebben hun charme. In de zomermaanden is het meeste ijs verdwenen, waardoor er rondom Spitsbergen gevaren kan worden. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Spitsbergen heb je een geldig paspoort nodig. Voor Spitsbergen heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op Spitsbergen.

Op Spitsbergen vind je uitgestrekte vlaktes, ijsschotsen in zee, besneeuwde bergtoppen en kleine (soms verlaten) nederzettingen. Naast de prachtige natuurverschijnselen, zijn er ook veel dieren te vinden op Spitsbergen. Zoals zeehonden, vogelkolonies, rendieren, poolvossen en de koning van de noordpool; de ijsbeer. Vaar rondom Spitsbergen, waarbij je af en toe voet aan land zet. En treed in de voetsporen van de Nederlandse poolreiziger Willem Barentz.

In de winter is de gemiddelde temperatuur in de hoofdstad Longyearbyen -14 graden, maar deze kan oplopen tot wel -30 graden. In de zomermaanden is de temperatuur ongeveer 6 graden. Doordat Spitsbergen is omgeven door de zee kan het weer snel omslaan. Lees hier meer over het weer en klimaat op Spitsbergen.