• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Spitsbergen

Als ontdekkingsreiziger op zoek naar pooldieren tijdens je vakantie Spitsbergen
|
Maak een keuze uit 12 bestemmingen en 150+ reizen

POPULAIRE REIZEN NAAR Spitsbergen

Bekijk hier onze meest populaire Spitsbergenreizen

Vakantie Spitsbergen

Vaar op zee als ontdekkingsreiziger op zoek naar pooldieren waaronder de iconische ijsbeer tijdens een vakantie Spitsbergen.

Ontdek de koudste en dunst bevolkte eilandengroep van Europa waar de subliemste gletsjers ter wereld zich bevinden. Het landschap van Spitsbergen wordt gekenmerkt door permafrost, arctische toendra en diverse gekleurde bloemen in de zomer. Een vakantie Spitsbergen brengt je naar de rand van het noordpoolgebied waarbij je in de voetsporen treedt van de Nederlandse poolreiziger Willem Barentsz. Per cruiseschip vaar je langs de schitterende ijskappen, fjorden, vogelrotsen en de tachtigtal kleine eilanden waarover de archipel beschikt.

De hoofdstad Longyearbyen is de grootste nederzetting op Spitsbergen en de toegangspoort tot de natuur gebaseerde belevenissen.

Vakantie Spitsbergen

Verken de omgeving van Longyearbyen door middel van begeleide hondensledetochten, een sneeuwscootertocht of ga mee op expeditie met een Zodiac boot. Tijdens je reis naar Spitsbergen stap je regelmatig over op de rubberboten waarmee je aan land gaat. Op de verlaten kusten ontdek je walrus koloniën, rendieren en overblijfselen uit de vroegere mijnbouw. In de zomer zijn deze activiteiten dag en nacht te doen door de middernachtzon waarbij er 24 uur lang daglicht is.

Op land maak je wandelingen door de poolwoestijn waar je rendieren, rietganzen, ivoormeeuwen en zeehonden tegen kunt komen. Tot slot zie je misschien wel een voorstelling van de koning van de Noordpool, de IJsbeer, wat je reis naar Spitsbergen compleet maakt.

Marieke is onze Spitsbergen specialist en kan jou als geen ander helpen om een reis naar Spitsbergen samen te stellen!

Hoe start jouw reisverhaal?

Creating Stories neemt je mee
CS-Iconen-Bestemming Created with Sketch. Bestemming

Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Spitsbergen. Met maatwerk reizen bedoelen we ook écht maatwerk. Dus geen ingewikkelde bouwstenen of pakketjes die je zelf aan elkaar moet knopen. Laat je inspireren door de reizen op onze website en ontdek wat er zoal mogelijk is. Deze reizen dienen vooral als voorbeeld en zijn op diverse manieren aan te passen.

Alle Spitsbergenreizen
CS-Iconen-Advies Created with Sketch. Advies

Neem vrijblijvend contact op met een van de reisspecialisten van Creating Stories. Juist het persoonlijke contact en snelle reactiesnelheid zijn één van onze kwaliteiten. Telefonisch, per e-mail of tijdens een afspraak worden je reiswensen en behoeften besproken. Onze specialisten zullen je adviseren over de route en mogelijkheden die er zijn. Van vervoer naar de bestemming, vervoer ter plaatse tot accommodaties en activiteiten.

Contactinformatie
CS-Iconen-Offerte Created with Sketch. Vrijblijvende offerte

Op basis van je reiswensen ontvang je zo spoedig mogelijk een vrijblijvend reisvoorstel op maat. We streven ernaar om dit aanbod binnen 24 uur (1 werkdag), na het vaststellen van de concrete wensen, per mail te sturen. Mocht dit langer duren omdat we de beschikbaarheid nog moeten controleren en contacten moeten onderhouden met lokale partners, dan geven we dit vooraf aan.

CS-Iconen-ReisAkkoord Created with Sketch. Boeking van de reis

Indien noodzakelijk stellen we het voorstel nog wat bij zodat we tot jouw ideale reisverhaal komen. Bij een definitieve boeking en ontvangst van je gegevens kunnen wij de verschillende onderdelen van je reis vast gaan leggen. Je contactpersoon, onze specialist, zal je informeren op welk termijn je de definitieve bevestiging dan wel factuur kunt verwachten. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, bel of mail dan ook gerust!

CS-Iconen-Voorpret Created with Sketch. Voorpret

De voorpret is natuurlijk een essentieel onderdeel van jouw ervaring. Voor vertrek ontvang je ruimschoots informatie over de reis die je gaat ondernemen. Mocht je na het boeken van de reis toch nog vragen hebben, dan staan uiteraard onze reisspecialisten voor je klaar. Geen vraag is ons te gek.

Service na de boeking
CS-Iconen-Reis Created with Sketch. De reis

Eindelijk begint de reis waar je naar hebt uitgekeken. De mooiste gletsjers, arctische toendra en bijzonder wildlife wachten op je. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de reis, is genieten! Mocht er tijdens de reis iets voorvallen, dan kun je ons 24 uur per dag bereiken. Je komt gegarandeerd met een prachtig reisverhaal thuis.

over spitsbergen

wat je graag wilt weten
Weer en klimaat
Flora en Fauna
Beste reistijd
Bereikbaarheid en vervoer
Noorderlicht
Veelgestelde vragen
Reisdocumenten & Invoerbepalingen
Accommodaties
Lokale keuken

VAKANTIE Spitsbergen CRUISE

OP ONTDEKKINGSTOCHT Cruisereizen op een rij

INSPIRATIE

We are Creating Stories
Spitsbergen
Studiereis Spitsbergen juni 2019 Marieke

Op dag 2 begon de ochtend met een mooie hondensledetocht. Vervolgens ging ze aan boord en heeft ze de dagen doorgebracht…

Spitsbergen
IJsberen op Spitsbergen

De ijsbeer wordt beschouwd als een zeezoogdier, aangezien hij het grootste deel van zijn leven doorbrengt in zee en…

Spitsbergen
Gletsjers op Spitsbergen

Hier zijn de temperaturen iets lager dan op het eiland Spitsbergen en de verdamping vanuit de Barentszee zorgt voor…

Spitsbergen
Longyearbyen, Spitsbergen

De stad is vernoemd naar John Munro Longyear, die er in 1906 startte met de ontginning van een kolenmijn. In 1916 werd…

Spitsbergen
Arctische fauna en vegetatie op Spitsbergen

In feite is vrijwel de gehele landmassa van Spitsbergen bedekt met permafrost. Dit wil zeggen dat de ondergrond het…

Meer inspiratie over Spitsbergen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Alaska / Argentinië / Canada / Chili / Faeröer / Groenland / IJsland / Spitsbergen / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Er is op Spitsbergen geen tijdsverschil met Nederland.
Alle seizoenen op Spitsbergen hebben hun charme. In de zomermaanden is het meeste ijs verdwenen, waardoor er rondom Spitsbergen gevaren kan worden. Lees hier meer over de beste reistijd.
Voor een reis naar Spitsbergen heb je een geldig paspoort nodig. Voor Spitsbergen heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op Spitsbergen.
Op Spitsbergen vind je uitgestrekte vlaktes, ijsschotsen in zee, besneeuwde bergtoppen en kleine (soms verlaten) nederzettingen. Naast de prachtige natuurverschijnselen, zijn er ook veel dieren te vinden op Spitsbergen. Zoals zeehonden, vogelkolonies, rendieren, poolvossen en de koning van de noordpool; de ijsbeer. Vaar rondom Spitsbergen, waarbij je af en toe voet aan land zet. En treed in de voetsporen van de Nederlandse poolreiziger Willem Barentz.
In de winter is de gemiddelde temperatuur in de hoofdstad Longyearbyen -14 graden, maar deze kan oplopen tot wel -30 graden. In de zomermaanden is de temperatuur ongeveer 6 graden. Doordat Spitsbergen is omgeven door de zee kan het weer snel omslaan. Lees hier meer over het weer en klimaat op Spitsbergen.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge