Het landschap in Noorwegen is is afwisselend en varieert enorm. Mede hierom heeft Noorwegen de reputatie gekregen als een van de belangrijkste wandelbestemmingen van Europa.

Elk jaar komen er veel toeristen naar Noorwegen om de mooiste bergwandelingen te maken. Een aantal van deze mooie en populaire bergwandelingen in Noorwegen hebben we voor je op een rijtje gezet.

Besseggen

De wandeling naar de Besseggen is een van de populairste wandelingen in Noorwegen.  De wandeling in rond de 13 km en duurt in totaal 6-8 uur. De wandeling is bedoeld voor de ervaren wandelaars. De bergkam is erg steil en het kan er hard waaien. Het hoogteverschil van je overbrugd is zo’n 1000 meter. Maak deze wandeling dus alleen met daarvoor geschikte wandelschoenen. Zorg ook voor wind- en waterdichte kleding.

Je kunt op twee verschillende manieren naar de Besseggen wandelen. Dit kan vanuit de Gjendesheim toeristenhut of  je neemt de boot vanuit Gjendesheim naar Memurubu. De wandeling vanuit Memurubu is iets makkelijker. Let wel op dat als je zeker wilt zijn van een plekje op de boot, je de tickets het beste van tevoren kopen.