Salta is de grootste stad in de noordwestelijke regio van Argentinië en de zesde stad van het land (462.000 inwoners). Met het milde klimaat en de aantrekkelijke koloniale architectuur voldoet de stad moeiteloos aan de bijnaam ‘La Linda’, wat ‘het mooie’ betekent in het Spaans. 

Salta is ongetwijfeld één van de best bewaarde koloniale steden in heel Argentinië. Bovendien zijn de straten gevuld met prachtige oude architectuur en interessante musea.

 

De vele bars in de buitenlucht van Salta zorgen met name tijdens de zomer voor een heerlijk vakantiegevoel wanneer je deze stad bezoekt. Bovendien is er in de stad een levendige folkloristische muziekscene. Hierdoor is het heerlijk om tijdens een lange zomeravond door het centrum te slenteren en van de Zuid-Amerikaanse cultuur te genieten.

De stad Salta is niet alleen een bestemming op zich, maar ook de perfecte uitvalsbasis om de rest van het noordwesten van Argentinië te gaan verkennen. Veel van de highlights in deze regio liggen binnen handbereik.

 

Argentijnse cultuur

De stad Salta is ook dé plek om te genieten van de onderscheidende cultuur van het noorden. Hier vind je traditionele ambachtelijke markten, aparte streekgerechten en een leuke lokale muziekscene, inclusief dans en muziek. Zelfs de nachtbrakers kunnen hier hun hart ophalen, want de muziekfeesten gaan dikwijls tot diep in de nacht door. Het nachtleven evenaart dat van Buenos Aires, maar qua authenticiteit spant Salta absoluut de kroon.

De stad heeft prachtige koloniale pleinen, waar het goed toeven is onder het genot van een goed glas van een lokale torrontes-wijn. Ook zijn er grote kerken en musea.