• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Arctic Circle Trail, Groenland

160 kilometer lange wandelroute
|

De Arctic Circle Trail is een 160 kilometer lange wandelroute aan de westkust van Groenland. Het pad loopt tussen Kangerlussuaq, dat gelegen is aan de bijzonder diepe Kangerlussuaqen fjord, en Sisimiut, dat direct aan de westkust van Groenland ligt.

Deze wandelroute is alleen geschikt voor gevorderde wandelaars, die zichzelf goed weten te redden in de wildernis. Hoewel er onderweg blokhutten verspreid staan langs de route, is het altijd verstandig kampeerspullen mee te nemen, aangezien deze hutten niet van tevoren kunnen worden gereserveerd.

Wanneer je de route loopt, besef je aan hoeveel stress je dagelijks blootstaat. Hier ben je een met de natuur en dompel je jezelf onder in een andere wereld, bijna surrealistisch…

De Arctic Circle Trail loopt door lage toendrabegroeiing, langs de zijkanten van bergen en een schitterende regio waar de liefhebbers van wildernis en uitgestrekte natuur hun hart kunnen ophalen.

Terug naar de natuur op de Arctic Circle Trail

De Arctic Circle Trail is een adembenemende uitgestrektheid van het achterland van Groenland. De lage arctische vegetatie en dichter bij de kust, waar de route omhoog loopt, gaat de route langs de zijkanten van de bergen. Schone riviertjes en beken bieden mogelijkheid om de dorst te lessen.

Onderweg kom je regelmatig kleine, eenvoudige hutten tegen. Ze zijn het enige bewijs dat hier reeds eerder mensen zijn geweest. De meeste wandelaars kiezen er echter voor om in hun tent te overnachten of zelfs in de open lucht, om nog meer in contact te zijn met de geweldige natuur van Groenland.

De Arctic Circle Trail is nog een van de plekken op aarde waar je niets meer van de drukke maatschappij terugvindt, geen auto’s, geen luchtvervuiling, nagenoeg geen mensen. Dit is een route om op te zoeken als je de confrontatie met jezelf aandurft, met de stilte, met bezinning.

Deze wandelroute is alleen geschikt voor fysiek gezonde mensen. Het duurt ongeveer, afhankelijk van het niveau, 9 tot 11 dagen om het parcours af te leggen. Meestal begint men op de luchthaven van Kangerlussuaq en eindigt men in Sisimiut aan de kust.

De route en afstanden

Kangerlussuaq – Hundeso – 20 kilometer
Hundeso – Katiffik – 20 kilometer
Katiffik – Canoe Center – 20 kilometer
Canoe Center – Ikkattooq – 22 kilometer
Ikkattooq – Eqalugaarniarfik – 11 kilometer
Eqalugaarniarfik – Innajuattoq – 19 kilometer
Innajuattoq – Nerumaq – 16 kilometer
Nerumaq – Kangerluarsuk Tulleq – 17 kilometer
Kangerluarsuk – Sisimiut – 20 kilometer

Interesse in het bewandelen van deze trail?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge