Een gedroomde Lapland vakantie

Roos en vriend Kaj trokken in februari 2024 de ‘stoute sneeuwschoenen’ aan en reisden samen af naar Northern Lights Village Pyhä, gelegen in het sprookjesachtige Fins Lapland. Een droom ging in vervulling. “Het was een reis om nooit te vergeten”, aldus Roos. Lees hier het hele reisverhaal van hun 5-daagse gedroomde Lapland vakantie.

Tekst en foto’s: Roos Homan

Op een avond in december kwam bij mijn vriend Kaj en ik het onderwerp bucketlist ter sprake. Wild begonnen we te fantaseren over de gekste reizen, de mooiste bestemmingen en de meest bijzondere ervaringen. Gekscherend riep ik dat ik weleens onder het noorderlicht wilde slapen, heel romantisch in een accommodatie met doorkijkend dak en omgeven door meters sneeuw. Mijn vriend zei grappend dat dit voor mij niet zo moeilijk moest zijn, ik werk tenslotte voor de Laplandspecialist.

Het idee bleef in mijn achterhoofd dwalen, zal ik ernaar informeren op kantoor? Er werd immers geroepen dat je het noorderlicht het beste kunt bewonderen tot maart/april, en dat Lapland in de winter bedekt is door een dik pak sneeuw. Toen ik ons reisidee opperde bij Barbara, werd zij meteen enthousiast: zij vertelde dat dit zeker mogelijk is en dat Creating Stories dit voor ons mogelijk kan maken.

Het zaadje was geplant en al snel ging het balletje rollen. Ons vage idee van het slapen onder het noorderlicht kreeg een paar dagen later concreet vorm toen Manuel een reisvoorstel had bedacht, we moesten alleen nog onze voorkeuren doorgeven voor de reisperiode en de excursies. Binnen een week waren de vliegtickets, de transfer, de accommodatie en de excursies naar onze wensen op maat geboekt. Nu kon het aftellen beginnen!