Wanneer je op reis naar Alaska gaat, is het belangrijk een aantal tips in de gaten te houden. Tijdens onze eigen reizen naar Alaska hebben we goede inzichten gekregen en veel gesproken met de locals.

Alaska is natuurlijk geen doorsnee vakantiebestemming en in de wildernis is het echt belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Wanneer is de beste tijd om naar Alaska te reizen? Hoe zie je Alaska het best? Per huurauto? Met een cruise misschien? En wat moet je bijvoorbeeld doen bij een confrontatie met een beer? Dit zijn allemaal vragen waar je als nog ‘ongeoefende’ Alaska-ganger mee te maken krijgt.

Op reis naar Alaska: reistips van de locals

Wanneer je op reis naar Alaska gaat, hou dan de volgende tips in de gaten en voorkom dat je met teleurstellingen te maken krijgt.

Beste tijd om Alaska te bezoeken

De beste tijd van het jaar om Alaska te bezoeken is uiteraard tijdens de zomermaanden. Van midden mei tot midden september is het weer het best, maar aan de kust is het natuurlijk altijd wisselvalliger. Tijdens deze periode ben je er vrijwel van verzekerd dat je leuke tours kan doen. Lees meer over de beste tijd om naar Alaska te bezoeken.

Beste manier om Alaska te zien. Per cruise? Per huurauto of camper?

De beste manier om de ruige natuur van Alaska te verkennen is afhankelijk van hetgeen je wilt zien. Vaak is een combinatie van de boot, bushplane en huurauto de beste manier, want dan heb je de staat vanuit alle perspectieven gezien. Lees meer over vervoer door Alaska.

Op reis naar Alaska: welke kleding neem je mee?

Het slagen van je reis naar Alaska is voor een groot deel afhankelijk van de kleding die je meeneemt. Plotseling omslaande weersomstandigheden langs de kust of in de bergen kunnen een situatie ineens compleet veranderen, waardoor je andere kleding nodig hebt dan je had voorzien. Lees meer over ons kledingadvies voor je Alaska reis.

Op reis naar Alaska, maar voor hoe lang?

Wanneer je op reis naar Alaska gaat, is je reisduur natuurlijk afhankelijk van wat je allemaal wilt zien en welke excursies je wilt doen. Met de enorme omvang van Alaska en de vele excursies die je kunt maken, kun je er vanuit gaan dat je  altijd te weinig tijd hebt. Haal met deze tips over je reisduur het optimale uit je Alaska reis. 

Wat zijn de leukste dagtrips van Alaska?

In een staat met zo’n omvang als die van Alaska is er natuurlijk geweldig veel te zien en te doen. De leuke dagtrips komen van de locals en zijn veelal de kleinere bezienswaardigheden en activiteiten. Maar absoluut niet minder leuk! Dit zijn de plekken waar de mensenmassa niet op af komt, simpelweg omdat ze niet van het bestaan weten. De leukste dagtrips van Alaska.

Reizen naar de outback

Hoewel de meesten gewoon de gebaande paden zullen volgen, is het echt geen gek idee om een dag, of misschien twee, de wildernis in te trekken en écht het ultieme Alaska gevoel te ervaren. Wanneer je besluit dit te doen, neem dan de levensreddende tip van de locals absoluut mee in je planning: vertel altijd aan iemand waar je heen gaat en wanneer je weer terug bent. In geval van nood kan men dan altijd actie ondernemen.