Nationaal park Torres del Paine is gelegen in Patagonië, in het zuiden van Chili, tegen de grens met Argentinië. Het park wordt gekenmerkt met torenhoge bergen, gletsjers en meren. De Cordillera del Paine ligt centraal in het park.

Deze Cordillera del Paine is de karakteristieke kleine berggroep van graniet die als hoge zuilen uit de rotsbodem steil de lucht in steken. Deze plek ligt op 280 kilometer ten noorden van Punta Arenas en op ongeveer 1.960 km ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. Met een hoogte van 2.884 meter is de Cerro Paine Grande de hoogste top van de groep rotsen. De dramatische aanblik is waarvoor bezoekers deze rotsformatie willen zien.

Het Torres del Paine National Park ligt in een overgangsgebied tussen de Magellanische subpolaire bossen en de Patagonische steppes. Het park grenst aan de westzijde aan het Bernardo O’Higgins National Park en in het noorden aan het Los Glaciares National Park op het Argentijnse grondgebied.

Landschap van Torres del Paine

Op een hoogte van bijna 2000 meter boven de Patagonische steppes domineren de iconische granieten zuilen van Torres del Paine het landschap. Vóórdat deze regio een nationaal park werd in 1959, werd een groot deel van het gebied beslagen door een enorm landgoed waar schapen werden gehouden en nog altijd moet het landschap herstellen van de overbegrazing van destijds.