Patagonië is een wandelparadijs met zeer avontuurlijke trektochten. Het enorme gebied tussen Torres del Paine National Park en Monte Fitz Roy in het zuidelijke deel van Zuid-Amerika heeft torenhoge bergpieken, adembenemende gletsjers, uitgestrekte bossen, diepblauwe meren, woestijnen en vulkanen.

In dit blog zetten we de 5 mooiste wandelroutes van Patagonië voor je op een rijtje.

5 mooiste wandelroutes van Patagonië

De onderstaande wandelroutes variëren van korte trektochten tot wandelingen van meerdere dagen. Kortom, dit is onze top 5 trektochten in Patagonië.

De W-route, Mirador Las Torres, Torres del Paine

5 dagen, 4 nachten

Het is de beroemdste wandelroute van Patagonië. Bovendien verwijst de W naar de route die je aflegt tijdens deze 4 tot 5-daagse wandeltocht en in een W-vorm loopt. Daarnaast loopt de route die je aflegt door een decor van fascinerende gletsjers, diepblauwe gletsjermeren en de torenhoge granieten rotsformaties waarom het Torres del Paine National Park bekend staat.

De Torres del Paine ronde

8 dagen, 7 nachten

Deze klassieke wandelroute omvat de W-route en voert je in 10 dagen door de afgelegen wildernis van Patagonië. Samengevat is dit veruit één van de meest spectaculaire wandelroutes ter wereld. Tussen de torenhoge bergen en de kolkende rivieren van Chileens Patagonië, maak je een onvergetelijke wandeltocht.