• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Vancouver Island

Eén van 's werelds mooiste vakantie eilanden
|

Het tijdschrift Travel + Leisure riep Vancouver Island uit tot één van ‘s werelds top tien eilanden bij de World’s Best Awards. Vancouver Island is een groot en dun bevolkt eiland gelegen voor de Pacifische kust van westelijk Canada. Voor de kust van British Columbia om precies te zijn. Met een oppervlakte van 32.134 vierkante kilometer (454 km lang, 100 km breed) heeft Vancouver Island een oppervlakte die vergelijkbaar is met ongeveer drie kwart deel van Nederland.

Vancouver Island heeft één van ‘s werelds meest diverse ecosystemen: regenwouden, moerassen, weiden, stranden, bergen, oceanen, rivieren en meren bieden plaats voor een enorme variëteit van flora en fauna. In feite is het zelfs één van de beste plekken ter wereld om walvissen te spotten. Maar ook is er een bijzonder geschikte vakantiebestemming voor vogelaars en mensen die op zalm en forel willen vissen.

Klimaat op Vancouver Island

Het klimaat is rond het gehele jaar gemeten het mildste in Canada. De temperaturen aan de kust komen zelfs in januari nauwelijks onder de 0 °C. ’s Zomers kan de temperatuur op de warmste dagen een maximum bereiken van 28-33 °C.

Het eiland wordt in tweeën gedeeld door de Beaufort Mountain Range, die het eiland van Noord naar Zuid doorkruist. Hierdoor profiteert het oostelijk deel van het eiland van het schaduweffect van de bergen. Hierdoor krijgt het niet de grote hoeveelheden neerslag zoals in het westelijk deel. Concluderend, de westkust is aanzienlijk natter dan de oostkust. De gemiddelde jaarlijkse neerslag is het hoogst bij Henderson Lake aan de westkust met 6.650 millimeter. Daardoor is het de natste plaats in Noord-Amerika. De minste neerslag krijgt de hoofdstad Victoria te verwerken, slechts 640 mm per jaar. In de herfst en winter valt er op Vancouver Island de meeste neerslag. Sneeuw valt in de regel alleen op de hogere bergtoppen en komt maar weinig voor op lagere hoogtes.

Natuur op Vancouver Island

De bodem van Vancouver Island bestaat voornamelijk uit vulkanische en sedimentaire rotsen. Door het vulkanische as is de bodem bijzonder vruchtbaar en deze is dan ook rijk begroeid met talloze soorten vegetatie. Kleine aardbevingen komen aan de lopende band voor, aangezien het op een breuklijn gelegen is. Kijk voor recente seismische activiteit in de regio op onze pagina Aardbevingen in Canada.

Het ligt in een gematigde regenwoudbioom. Op de zuidelijke en oostelijke delen van het eiland komen talloze soorten bomen voor, waaronder de Douglas-spar, de rode ceder, de Oregon-druif en de Manzanita. Als laatste is het noorden en westen van het eiland voornamelijk bedekt met coniferen.

De fauna is vergelijkbaar met die op het vasteland van BC. Het eiland vertegenwoordigt het grootste deel van Canada’s Roosevelt elanden. Daarnaast zijn er twee diersoorten – de Vancouver Island marmot en de Vancouver Island wolf – uniek voor het eiland.

Bovendien heeft het eiland de meest geconcentreerde bevolking van poema’s in Noord-Amerika. Ook zijn er veel zwarte beren. Ten slotte is een groot deel van het eiland beschermd park.

First Nations

De oorspronkelijke bewoners van het eiland bevolken nog altijd een aantal reservaten. Daarvan zijn de voornaamste stammen Tlingit, Nisga’a, Haido, Tsimshian, Gitxsan en Kwakwaka’wakw. Elk van deze stammen heeft een eigen geschiedenis, eigen gebruiken en cultuur. Zo is het logisch dat de westelijke kuststreek van Canada zo dicht bevolkt is met talloze indianenbevolkingen. Al met al is de omgeving rijk aan natuurlijke bronnen, zoals visserij en cederhout.

Het eiland is niet voor niets één van ’s werelds mooiste eilanden om naartoe op vakantie te gaan. Met een adembenemende natuur, een enorme diversiteit aan flora en fauna, relatief gunstige temperaturen en een rijke cultuur is het een topbestemming. Bovendien is het vanuit Vancouver City uitstekend te bereiken per ferry in ongeveer anderhalf uur. Bekijk de promotionele video van Tourism Vancouver Island.

Reizen die op Vancouver Island komen

Bekijk ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge