Met de roodoranje snavels, witte verenkappen en perzikkleurige voeten vallen de ezelspinguïns (gentoo pinguïns) goed op in hun witte Antarctische habitat. De Ezelspinguïn, ook wel Gentoo pinguïn is de op twee na grootste soort pinguïn op aarde.

Deze pinguïnsoort communiceert op diverse manieren, maar is vooral bekend om het trompetgeluid waarmee hij communiceert. De Ezelspinguïn zal je zeker zien wanneer je deelneemt aan één van onze Antarctica reizen. Dit aangezien ze veelvuldig voorkomen in de afgelegen wateren rondom een groot deel van de Zuidpool.

Fysieke beschrijving en gerelateerde soorten

Ezelspinguïns wegen op volwassen leeftijd tussen de 5-8 kilo, maar hun gewicht is voornamelijk afhankelijk van de fase van hun jaarlijkse cyclus. De mannetjes zijn over het algemeen groter dan vrouwtjes, maar in sommige gevallen is het verschil moeilijk te zien.

Het meest onderscheidend ten opzichte van andere pinguïnsoorten zijn de fel rood-oranje snavels en de opvallende witte ooglapjes. Ezelspinguïns zijn nauw verwant aan de Chinstrap (Pygoscelis antarctica) en de Adélie (Pygoscelis adeliae) pinguïns.