Het Tongass National Forest strekt zich uit over bijna 1.300 km van Zuidoost-Alaska en wordt begrensd door de Stille Oceaan en de Coast Mountains. Meer dan 80% van Zuidoost-Alaska ligt in het Tongass National Forest, het beslaat 18.000 km kustlijn en heeft ongeveer 70.000 inwoners in 32 gemeenschappen.

Zo is Tongass het grootste intacte gematigde regenwoud ter wereld en tevens het grootste in de Verenigde Staten. De naam van het gematigde regenwoud komt van de Tongass-clan van de Tlingit-indianen. Één van de belangrijke steden in dit gebied is de hoofdstad van Alaska, Juneau.

Geschiedenis

In 1902 werd het gebied van Tongass National Forest door president Theodore Roosevelt aangewezen als het bosreservaat van de Alexander Archipel. Daarna werd het gematigde regenwoud in 1908 hernoemd en uitgebreid. Tegenwoordig strekt het 16.9 miljoen hectare grote Tongass regenwoud zich uit van de Stille Oceaan tot de uitgestrekte ijsvelden in het binnenland. Maar ook van het zuidelijkste puntje van het Prince of Wales-eiland tot aan de Malaspina-gletsjer naar het noorden.