De Olympische Spelen vindt plaats in de hoofdstad van Japan, Tokyo en is misschien wel het grootste sportevenement ter wereld. Officieel zouden de Olympische Spelen in Tokyo plaatsvinden in 2020. Echter heeft de Japanse regering besloten om het evenement uit te stellen naar 2021, een jaar later. Zo zijn de nieuwe data voor de Olympische Zomerspelen van 23 juli t/m 8 augustus.

Het is de 32e keer dat de Japanse hoofdstad Tokyo aangewezen is als decor voor de Olympische Zomerspelen. De laatste keer was in 1964 dat Japan de Olympische Zomerspelen organiseerde en zelfs 2 keer de Olympische Winterspelen. Dit was zowel in 1972 in Sapporo en 1998 in Nagano. Jarenlang zijn ze al aan het voorbereiden om de beste sportfaciliteiten en infrastructuur te kunnen bieden aan de atleten maar ook de toeristen.

Mocht je de Olympische Spelen in Tokyo bijwonen en meer in Japan willen ontdekken? Via onze reis Essential Japan kom je langs de meest iconische bezienswaardigheden en betoverende ervaringen van Japan. Ontdek de dynamische energie van de grote steden en slaap in een typisch Japanse accommodatie, de Ryokan. Zo kun je de Olympische Spelen combineren met de mooiste hoogtepunten van het land!

Holland House

Om kosten te besparen heeft het nationaal olympisch comité NOSNSF besloten om tijdens de Olympische Spelen in Tokyo in 2021 geen Holland House op te zetten. Door het cancelen van de Spelen in 2020 heeft het comité financieel een flinke schadepost.