• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Ucluelet, Vancouver Island

Mensen van de veilige haven
|

Ucluelet is een klein dorp met een bevolking van 1.627 inwoners aan de westkust van Vancouver Island in British Columbia. In de inheemse Nootka-taal betekent Ucluelet “mensen van de veilige haven”.

Het dorpje is gelegen op 288 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad van Vancouver Island, Victoria. De dichtstbijzijnde stad is Port Alberni ongeveer 100 km naar het oosten. Het surfersdorpje Tofino ligt op 40 km ten noordwesten van Ucluelet langs de Pacifische kust en is te bereiken via Highway 4.

Klimaat in Ucluelet

Ucluelet heeft een zeeklimaat met milde, regenachtige winters en koele zomers vanwege de ligging aan de kust. Hierdoor zijn temperaturen boven de 30 °C en onder -10 °C zeer zeldzaam. Neerslag valt er veel, gemiddeld zo’n 3.350 millimeter per jaar, waarvan het merendeel valt in de wintermaanden. Toch neerslag significant in alle maanden zonder maand gemiddeld onder 70 mm (3 inch) neerslag.

Geschiedenis

Het dorpje heeft een rijke geschiedenis, die duizenden jaren teruggaat. Archeologische vondsten duiden erop dat First Nations reeds 4300 jaar geleden al aanwezig waren in dit gebied.

De eerste Europese ontdekkingsreizigers deden het gebied pas aan rond 1774, op zoek naar de legendarische Northwest Passage. Juan Pérez verankerde zijn schip in 1774 in Nootka Sound, 100 kilometer noordelijker, en dreef handel met de locals. Die handel bestond vooral uit bont en voedsel.

In 1870 stichtte kapitein Francis, de eigenaar van een aantal zeilschepen, er een handelspost, waarmee het direct een bruisend stadje werd voor zeevaarders. De visserij trok kolonisten naar het gebied en ook werd er in de Florencia Bay goud gevonden, maar de geringe hoeveelheden waren niet winstgevend.

Rond 1900 waren meer kolonisten naar Vancouver Island getrokken en werd een infrastructuur aangelegd.  Zo zorgde de Canadian Pacific Railway dat een kleine vrachtboot vanuit Victoria drie keer per maand Ucluelet van voorraden voorzag. Ook werd Ucluelet voorzien van een vuurtoren, een telegraafkantoor en een station van de reddingsbrigade.

Ucluelet bleef bloeien en lokte meer inwoners die hoopten op welvaart in de regio. In augustus 1959 werd de langverwachte weg naar Port Alberni eindelijk geopend.

Tegenwoordig zijn zowel Ucluelet als het nabijgelegen Tofino doelplaatsen voor de bouw van resorts, restaurants en toeristische centra. Hoewel de lokale bevolking van oudsher leeft van de visserij en houtkap, neemt het aantal seizoensgebonden bewoners toe door werk in het toerisme en de horeca.

Toerisme

Net zoals Tofino is Ucluelet een populaire bestemming voor toeristen. De omgeving is bijzonder geschikt voor toeristische activiteiten zoals surfen, vissen, walvissen spotten, kajakken, kamperen, wandelen, fietsen, zwemmen en strandjutten.

Interesse in een reis langs deze bestemming?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge