• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Creating Stories en duurzaamheid

Met Creating Stories reis je 100% CO2-neutraal
|

De wereld is kwetsbaar, maar toch willen we deze mooie wereld kunnen blijven ontdekken. Zo vinden we bijvoorbeeld inspiratie in nieuwe ervaringen en verbindingen tussen verschillende culturen. Hoe vind je de juiste balans? Wij willen in ieder geval bijdragen zo ‘duurzaam’ mogelijk te werk te gaan.

Wereldwijd komen er steeds meer projecten die er voor zorgen dat je CO2 neutraal kan reizen. Wij, als Creating Stories, nemen de kosten op onze rekening. Wel willen wij je graag laten zien in welke projecten wij zullen investeren. Daarnaast zullen we ook de aandacht vestigen op projecten waar je als individu misschien wel een bijdrage zou kunnen leveren, zoals het project van Save the Koala een zeer tot de verbeelding sprekend project, zeker na de grote bosbranden in Australië.

Wat betekent duurzaamheid eigenlijk?

Het begrip duurzaamheid is vrij breed, maar in het kort komt het er op neer dat in een duurzame wereld; mens (people), mileu (planet) en economie (profit), ook wel de drie P’s met elkaar in evenwicht zijn.

 

De Wereldcommissie voor milieu en ontwikkeling omschrijft duurzaamheid als “ontwikkeling die aansluit op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties om in hun eigen behoeften te voorzien in gevaar te brengen”. Kortom: de aarde zo gebruiken dat toekomstige generaties er ook nog plezier van kunnen hebben. Bij duurzaamheid kan de aarde ook op langere termijn het totaal van onze consumptie dragen. In het Engels wordt dit “sustainability” genoemd.

Ecologische voetafdruk

De ecologische voetafdruk (ook mondiale voetafdruk of kortweg voetafdruk) voor een bepaald jaar is een getal dat weergeeft hoeveel biologisch productieve grond- en wateroppervlakte een bepaalde bevolkingsgroep in dat jaar gebruikt om zijn consumptieniveau te kunnen handhaven en zijn afvalproductie te kunnen verwerken. Op de site van het WWF is het mogelijk om zo’n voetdruktest te doen: Voetafdruktest WWF | Test jouw voetafdruk en krijg duurzame tips.

Compenseren van je koolstofvoetafdruk

Je koolstofvoetafdruk (carbon footprint) is een maat voor de uitstoot van CO2 als gevolg van het gebruik van fossiele brandstof in het verkeer, luchtvaart, transport, productie van elektriciteit en verwarming. In het westen gebruiken we per persoon meer ruimte dan de aarde per persoon te bieden heeft. Wanneer je gaat reizen stijgt je carbon footprint. Er zijn inmiddels veel organisatie die bemiddelen tussen de projecten die ervoor zorgen dat je die ecologische voetafdruk kunt compenseren. Wij hebben gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group.

South Pole Group

Als Creating Stories, hebben wij gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group. Dit bedrijf ondersteunt of start op een efficiënte manier verschillende CO2-reducerende projecten in de wereld start. We hebben gekozen voor het volgende project in het zuiden van Australië.

 

Myamyn Lowland Forest Conservation
Twee decennia geleden werden delen van Victoria’s Annya State Forest illegaal gekapt en opnieuw beplant met blauwe gom – een invasieve eucalyptussoort, die de biodiversiteit van dit gebied enorm bedreigd. Dit project verbetert de biodiversiteit en beschermt het leefgebied van kwetsbare inheemse soorten door het opnieuw te beplanten met inheemse flora. HIER kom je meer weten over dit project.

 

Myamyn lowland forest conservation project

Hoe wordt de CO2-compensatie dan berekend?

Om de CO2-uitstoot van de bij ons geboekte reizen in kaart te brengen, maken wij gebruik van de modellen van de South Pole Group. Gemiddeld genomen stoot je als Creating Stories-reiziger een zekere hoeveelheid aan CO2 uit door de vlucht die je neemt op de bestemming te komen en nog eens een zekere hoeveelheid CO2 door de rondreis die je ter plaatse maakt. Wij compenseren 100% van de CO2-uitstoot van alles wat bij ons is geboekt.

 

Wat doen wij op kantoor als Creating Stories:

  • Wij zijn gestopt met het maken van een papieren brochure;
  • Er wordt zo min mogelijk geprint en voor intern gebruik, wordt er altijd geprint op ‘gebruikt’ papier;
  • Informatiepakketten worden dubbelzijdig afgedrukt en we zijn bezig met de ontwikkeling van een digitaal pakket;
  • Ons woon- werkverkeer is beperkt.

Wat kun jezelf doen op reis:

  • Drink uit een herbruikbare fles, denk aan een dopper of andere goed wasbare fles;
  • Gebruik je handdoek in een hotel meer dan één keer (je kunt dit vaak aangegeven door hem netjes terug te hangen en niet op de grond te laten liggen);
  • Kies voor een excursie waarbij je zelf loopt of fietst;
  • Vlieg rechtstreek  naar bestemming, als hier de mogelijkheid voor is.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Elvira Westerveld Specialisme: Verenigde Staten / Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.
Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge