De middernachtzon is een schitterend natuurfenomeen. Dit fenomeen doet zich voor tussen het zuiden van de zuidpoolcirkel en het noorden van de poolcirkel. De middernachtzon is in sommige delen van de wereld te zien, maar Noorwegen is een van de beste plekken om de middernachtzon te zien.

In de zomerperiode, in de maanden mei tot en met juli kan je ongeveer 76 dagen genieten van de middernachtzon in Noord-Noorwegen. Dit houdt in dat 24 uur per dag de zon schijnt. Hoe verder je richting het noorden reist hoe langer het licht blijft. Hieronder hebben wij de 8 beste plekken in Noorwegen om te genieten van de middernachtzon op een rijtje gezet.

Narvik

Narvik is een van de beste plekken in Noorwegen om de middernachtzon te zien. Ga omhoog naar de Narvikfjellet-berg naar een hoogte van 660 meter. Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht over de fjorden, het eiland, de bergen en de stad. De periode om de middernachtzon te bekijken is tussen 22 mei en 15 juni.

Tromsø

Tromsø wordt beschouwd als de poort naar de poolcirkel. Het is ook het startpunt voor expedities naar het noordpoolgebied. De beste plek om de middernachtzon te zien is vanaf de bergtop van Storsteinen. Deze top is te bereikbaar via een 420 meter hoge kabelbaan. Naast dat je kan genieten van de middernachtzon vanaf deze plek, heb je ook schitterend uitzicht over de stad en de bergen. De periode om de middernachtzon te bekijken is tussen 20 mei en 22 juni.

Senja

Senja is een van de steden waar je langskomt tijdens de National toeristische route. In Senja komen architectuur, cultuur, kunst en natuur samen. Senja is ook een van de beste plekken om de middernachtzon te zien, waaronder Tungeneset, een houten loopbrug midden in de natuur. De periode om de middernachtzon te bekijken is tussen 15 mei en 30 juli

De Lofoten

De eilandengroep de Lofoten heeft een schitterende natuur. Op de Lofoten zijn verschillende uitkijkpunten waar je de middernachtzon goed kan bekijken. De middernachtzon is te bekijken tussen eind mei en half juni.

Bodø

Bodø is een geweldige stad om een bezoek aan te brengen, mede door de vele uitkijkpunten om de middernachtzon te bewonderen. Bodø is een van de meest westelijke steden van Noorwegen en ook nog niet zo bekend onder de buitenlandse toeristen. De berg Rønvikfjellet is een van de beste plekken om de middernachtzon te bekijken. Je hebt hier een schitterend panoramisch uitzicht over de stad. De periode om de middernachtzon te bekijken is tussen 4 juni en 8 juli.

Hammerfest

Hammerfest is de meest noorderlijke stad ter wereld. Deze stad is charmant en een van de oudste steden van Noorwegen. Vanaf het uitkijkpunt Salen kun je genieten van de middernachtzon. De periode om de middernachtzon te bekijken is tussen 16 mei en 27 juli.

Noordkaap

De Noordkaap, de plek waarbij alleen nog de eilandengroep Spitsbergen tussen jou en de Noordpool in liggen. De zon zweeft hier de gehele nacht boven de horizon. De middernachtzon is hier bijna 80 dagen te zien. De periode om de middernachtzon te bekijken is van 14 mei en 30 juli.

Svalbard (Spitsbergen)

De beste plek om de middernachtzon lang te zien is in de regio Svalbard (Spitsbergen). De middernachtzon is hier maar liefst 4 maanden te zien. De periode om de middernachtzon te bekijken is van 20 april en 22 augustus