• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Absolute highlights van Alaska

Alaska per trein verkennen
|

Op een reisbestemming als Alaska is het niet eenvoudig om de absolute highlights van Alaska op te sommen.

Er zijn simpelweg teveel mooie en vooral gevarieerde plekken en bezienswaardigheden te zien. Toch proberen we om de mooiste bucketlistervaringen van Alaska voor je op een rijtje te zetten.

De absolute highlights van Alaska

Hoewel Alaska immens groot is, zo’n 41 keer Nederland, en er ontzettend veel moois te zien en te doen is, zijn er toch wel een aantal bucketlist ervaringen die je moet hebben gedaan in Alaska.

Ga wildlife spotten

Natuurlijk wil je het liefst een veilige afstand bewaren bij het wilde dieren spotten, maar wat is er geweldiger dan oog in oog met een beer staan. Hoewel je downtown Anchorage ook wel een enkele beer kunt spotten, is de wilde natuur natuurlijk de beste plek om op een bear watching tour te gaan.

Ga bij voorkeur met een gegidste tour. De kans dat je beren ziet is dan groter, aangezien de gids weet waarop hij moet letten. Bovendien is beren spotten in een groep veiliger en samen zie je tenslotte meer.

Maak een flightseeing tour over de Alaska Mountain Range

Maak een onvergetelijke vlucht over de bergen, de gletsjers en enorme kloven van dit kustgebergte. Vanuit de warmte en het comfort van je vliegtuig zie je ijzige pieken en grijze rotsformaties waar nog nooit iemand een stap heeft gezet.

En hoewel sommigen vinden dat je Mount McKinley moet hebben gezien, de Alaska Mountain Range is net zo indrukwekkend.

Zie het gletsjerijs donderend in zee storten

Als je je een heftig onweer kunt herinneren waarvan je onder de indruk was….dit gedonder van Moeder Natuur is vele malen intenser. Stel je eens voor….een gebouw van vijf verdiepingen dat plotseling ineenstort en met donderend geweld in zee stort.

Als je je even voorstelt dat een voetbal van ijs ongeveer vier tot vijf kilo weegt, dan kun je je voorstellen wat voor onnoemelijk gewicht zich in zee stort wanneer er een hele ijswand afbreekt.

Ervaar de ‘Alaska Bliss’

Dat de highlights van Alaska niet alleen uit bezienswaardigheden bestaan, bewijst de ervaring. Wanneer je met je huurauto door het ongerepte landschap van Alaska tourt, een beer langs de kant van de weg ziet met twee kleintjes met op de achtergrond een immense gletsjer, dan staat de tijd even stil. Je voelt je één met de natuur.

Dát is de Alaska Bliss! Dat moment dat de tijd stil lijkt te staan, het gevoel dat alles gewoon zo moet zijn zoals het is. Het gevoel is te vergelijken met een flow, waarbij je in een verhoogde staat van bewustzijn bent en daar optimaal van geniet.

Geniet langs een gletsjerrivier

De rivieren in Alaska hebben iets unieks. Of je gaat raften of gewoon heerlijk op een rots langs de kant gaat zitten dromen, het maakt niet uit. Het is een fascinerend gegeven dat als dat voorbij stromende smeltwater afkomstig is van gletsjers. Elk jaar groeien en slinken de gletsjers weer door neerslag en dooi en al duizenden jaren stroomt dat smeltwater weer door de meer dan 30 duizend gletsjerrivieren die Alaska rijk is.

Ga de outback in…ja, met z’n tweeën!

Juist de afgelegen plekken zorgen dat je echt het Alaska-gevoel krijgt. De lange dagen tijdens de zomerperiode geven je volop de gelegenheid om de wildernis in te trekken.

Trek voor een paar dagen naar het hoge noorden. Tip: vertel altijd iemand waar je naartoe gaat, dan kan er altijd actie worden ondernomen in geval van nood.

Zie het Noorderlicht in Alaska

Hoewel de donkere maanden daarvoor natuurlijk het best geschikt zijn, zijn er maar weinig plekken ter wereld waar je zo weinig lichtvervuiling hebt en zo dicht bij de noordpool bent. Hier heb je prachtige mogelijkheden om het Noorderlicht te zien.

Maak een tocht met de White Pass & Yukon Route Railway

De White Pass & Yukon Route Railway is absoluut een van de highlights van Alaska. Deze iconische treinroute verbindt de kustplaats Skagway met de stad Whitehorse in de Canadese Yukon. Deze route werd gebouwd begin 1900 tijdens de Goldrush.

Sinds 1988 is de route opgeknapt en langs schitterende diepblauwe watervallen, diepe dalen en kolkende rivieren rijd je door adembenemende landschappen.

Bezoek de Permafrost Tunnel in Fox bij Fairbanks

Een groot deel van de bodem in Alaska is permanent bevroren, de permafrost. Wetenschappers hebben de Permafrost tunnel gegraven in deze bevroren bodem om onderzoek te doen voor de mijnbouw.

In deze tunnel zijn zij op oude resten gestuit van wel 30 duizend jaar geleden die door de lage temperaturen natuurlijk bijzonder goed geconserveerd zijn gebleven. Fascinerend om te zien!

Reis per trein door Alaska

Anders dan de White Pass & Yukon Route Railway die natuurlijk naar Canada rijdt, is reizen per trein door Alaska een aparte belevenis. Reis per trein bijvoorbeeld van Anchorage naar Denali National Park. Terwijl je in alle comfort geniet, zie je de prachtigste landschappen aan je voorbijtrekken.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen. Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.
Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.
Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar. Lees hier meer over de munteenheid in Alaska
Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.
In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge