• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Yoho National Park

Het kleinste nationale park van de vier aaneengesloten nationale parken in de regio
|

Yoho Nationaal Park ligt in de Canadese Rocky Mountains aan de westelijke zijde van de Continental Divide. Het park is gelegen in het zuidwestelijke deel van de provincie British Columbia. Yoho National Park wordt aan de zuidelijke zijde begrensd door Kootenay National Park en aan de westelijke zijde door Banff National Park, dat gelegen is in het oosten van de provincie Alberta. De naam Yoho is ontleend aan het Cree-woord dat staat voor ontzag en verwondering.

Yoho National Park heeft een oppervlakte van 1.313 km2 en is daarmee het kleinste van de vier aaneengesloten nationale parken in de regio. Yoho National Park vormt samen met Jasper National Park, Kootenay National Park en Banff National Park maar ook met de drie provinciale parken Hamber Provincial Park, Mount Assiniboine Provincial Park en Mount Robson Provincial Park in British Columbia, de Canadian Rocky Mountain Parks. Het bezoekerscentrum van het park is gelegen vlak langs de Trans Canada Highway in Field, British Columbia. Al met al staat Yoho National Park sinds 1984 op de UNESCO lijst van Werelderfgoed.

Het weer in Yoho National Park

Door de westelijke ligging ten opzichte van de Continental Divide, krijgt het gebied vrij veel neerslag te verwerken. In de winter variëren de gemiddelde temperaturen tussen -15 en 5 °C. In de zomer is de gemiddelde temperatuur gemiddeld 12,5 °C met uitschieters naar zo’n 20 °C. Uiteraard verschillende temperaturen aanzienlijk wanneer men grotere hoogtes opzoekt.

Kicking Horse River

De Kicking Horse River is de voornaamste rivier die door Yoho stroomt en vindt zijn oorsprong in de Wapta en Waputik ijsvelden in het park. De rivier heeft een natuurlijke brug door middel van een rotsformatie. Deze formatie ligt 3 kilometer ten westen van het plaatsje Field en is te bereiken vanaf de weg naar Emerald Lake.

De Kicking Horse River stroomt zuidwestelijk en heeft drie watervallen. De laatste en grootste is Wapta Falls, met een hoogte van 30 meter. Wapta Falls is tevens een van de grootste watervallen van Canada, zowel in breedte als in volume.

Fossielen

De Canadese Rockies bestaan ​​voor een groot deel uit sedimentair gesteente en huisvesten een fors aantal fossiele vindplaatsen. De Burgess Shale in Yoho National Park is een van ’s werelds rijkste vindplaatsen van zeldzame fossielen. Deze vindplaats werd in 1909 ontdekt door Charles Walcott.

Interesse in een reis langs dit Nationale Park?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge