Tokyo is niet alleen de hoofdstad van Japan, maar ook de meest bevolkte metropool ter wereld. In Tokyo komt alles samen; van cultuur, musea, tempels tot automatenhallen en arcadespellen. Daarnaast is het ook een van de 47 prefecturen van Japan die bestaan uit 23 centrale stadsdelen en meerdere steden en dorpen ten westen van het stadscentrum. Bovendien maken de Izu- en Ogasawara-eilanden deel uit van Tokyo.

Highlights van Tokyo

Zowat iedere vrije centimeter is volgebouwd in deze enorme metropool. Desalniettemin is de stad toch een relaxte plek aangezien het verkeer voor Aziatische begrippen rustig is en het metronetwerk modern en geavanceerd. En dat niet alleen, Tokyo behoort namelijk tot de veiligste steden wereldwijd!

Edo

Wat tegenwoordig Tokyo is stond voor 1868 bekend als Edo, een kleine kasteelstad in de 16e eeuw. Edo werd het politieke centrum van Japan in 1603 toen Tokugawa Leyasu zijn feodale regering daar vestigde. Een aantal decennia later was Edo uitgegroeid tot een van de meest bevolkte steden ter wereld. Uiteindelijk met de Meiji-restauratie in 1868 verhuisden de keizer en de hoofdstad van Kyoto naar Edo. Zo werd Edo omgedoopt tot Tokio (‘Oostelijke hoofdstad’).