• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Noorwegen

Het land van fjorden, watervallen, gletsjers en uitgestrekte vlaktes
|
Maak een keuze uit 12 bestemmingen en 150+ reizen

POPULAIRE REIZEN NAAR Noorwegen

Bekijk hier onze meest populaire reizen

Vakantie Noorwegen

Vakantie Noorwegen: boek je bij de Noorwegenspecialist: Creating Stories. Een individuele vakantie Noorwegen biedt ruige natuur, uitgestrekte vlaktes, vergezichten, fjorden, gletsjers, watervallen, maar ook steden, cultuur en een rijke Viking geschiedenis.

Wij organiseren complete individuele rondreizen Noorwegen. Op basis van jouw wensen en onze ervaringen bouwen we een vakantie Noorwegen helemaal op maat voor jou. Naast de gebaande paden adviseren we je ook over de plekken waar nog niet zoveel toeristen zijn geweest.

Vakantie Noorwegen

Ga tijdens een vakantie Noorwegen op zoek naar het noordelijkste punt van Europa, de Noordkaap. Daar waar alleen nog de eilandengroep Spitsbergen tussen jou en de Noordpool in liggen. Ontdek in West-Noorwegen de vele fjorden, waaronder het Geirangerfjord en Nærøyfjord die beide een plekje hebben bemachtigd op de UNESCO- werelderfgoedlijst. Rijd één van de Nationale toeristische routes, die je langs de mooiste natuur van Noorwegen brengen. Stap aan boord van de Flåm-spoorlijn, die wordt bestempeld als één van de mooiste treinritten ter wereld. Of bezoek de eilandengroepen Lofoten en Vestrålen met hun hoge bergtoppen, witte zandstranden en charmante vissersdorpjes.

Naast de schitterende natuur mag een bezoek tijdens een vakantie Noorwegen aan één van de steden ook zeker niet ontbreken. De hoofdstad Oslo is vaak het beginpunt van een rondreis door Noorwegen. De hoofdstad is één van de snelst groeiende steden van Europa en biedt jou naast de vele cultuur ook een schitterende natuur buiten de stad. Ook de Hanzestad Bergen, de studentenstad Trondheim en Tromsø, ook wel het Parijs van het noorden genoemd, zijn zeker een bezoek waard.

Noorderlicht en middernachtzon

Een vakantie Noorwegen boven de poolcirkel heeft zowel in de zomer als in de winter veel natuurschoon te bieden. Van eind september tot en met eind mei kan je in Noord-Noorwegen genieten van het natuurfenomeen, namelijk het noorderlicht. In deze maanden is het donker van de vroege namiddag tot de late ochtend. In de zomer zijn de dagen lang en de nachten kort, verblijf je boven de poolcirkel dan heb je helemaal geen nacht en blijft het de hele dag licht. Hier kan je in de maanden mei tot en met juli genieten van het natuurfenomeen: de middernachtzon.

Vøringsfossen, Hardangervidda Nationaal Park, Noorwegen
Vøringsfossen

Hoe start jouw reisverhaal

Creating Stories neemt je mee
CS-Iconen-Bestemming Created with Sketch. Bestemming

Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Noorwegen. Met maatwerkreizen bedoelen we ook écht maatwerk. Dus geen ingewikkelde bouwstenen of pakketjes die je zelf aan elkaar moet knopen. Laat je inspireren door de reizen op onze website en ontdek wat er zoal mogelijk is. Deze reizen dienen vooral als voorbeeld en zijn op diverse manieren aan te passen.

Alle Noorwegen reizen
CS-Iconen-Advies Created with Sketch. Advies

Neem vrijblijvend contact op met één van de reisspecialisten van Creating Stories. Telefonisch, per e-mail of tijdens een afspraak worden je reiswensen en behoeften besproken voor jouw vakantie Noorwegen. Onze specialisten zullen je adviseren over de route en mogelijkheden die er zijn. Van vervoer naar de bestemming, vervoer ter plaatse tot accommodaties en activiteiten.

Contactinformatie
CS-Iconen-Offerte Created with Sketch. Vrijblijvende offerte

Op basis van je reiswensen ontvang je zo spoedig mogelijk een vrijblijvend reisvoorstel op maat. We streven ernaar om dit aanbod binnen 24 uur (1 werkdag), na het vaststellen van de concrete wensen, per mail te sturen. Mocht dit langer duren omdat we de beschikbaarheid nog moeten controleren en contacten moeten onderhouden met lokale partners, dan geven we dit vooraf aan.

CS-Iconen-ReisAkkoord Created with Sketch. Boeking van de reis

Indien noodzakelijk stellen we het voorstel nog wat bij zodat we tot jouw ideale reisverhaal komen. Bij een definitieve boeking en ontvangst van je gegevens kunnen wij de verschillende onderdelen van je reis vast gaan leggen. Je contactpersoon, onze specialist, zal je informeren op welk termijn je de definitieve bevestiging kunt verwachten. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, bel of mail dan ook gerust!

CS-Iconen-Voorpret Created with Sketch. Voorpret

De voorpret is natuurlijk een essentieel onderdeel van jouw ervaring. Voor vertrek ontvang je ruimschoots informatie over de reis die je gaat ondernemen. Mocht je na het boeken van de reis toch nog vragen hebben, dan staan uiteraard onze reisspecialisten voor je klaar. Geen vraag is ons te gek.

Service na boeking
CS-Iconen-Reis Created with Sketch. De reis

Eindelijk begint de reis waar je naar hebt uitgekeken. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de reis, is genieten! Mocht er tijdens de reis iets voorvallen, dan kun je ons 24 uur per dag bereiken. Je komt gegarandeerd met een prachtig reisverhaal thuis.

over Noorwegen

Wat wil je graag weten
Weer en klimaat
Flora en Fauna
Beste reistijd
Reisdocumenten & Invoerbepalingen
Bereikbaarheid en vervoer
Lokale keuken
Geldzaken en actuele koers

Reizen naar Noorwegen

Een reis naar Noorwegen biedt een veelzijdigheid aan natuur. Fjorden, gletsjers, watervallen, lege vlaktes, besneeuwde bergtoppen en nog veel meer. Er is voor iedereen wat wils. Tijdens je rondreis door Noorwegen ontdek je de schoonheid die dit land te bieden heeft.

 

Rondreizen Noorwegen

Tijdens een rondreis door Noorwegen kom je langs schitterende natuur. De rondreizen kunnen worden gemaakt met eigen vervoer of met een huurauto. De prachtige natuur van Noorwegen bied je de mogelijkheid om erop uit te gaan. Ontdek de fjorden in het westen, de schitterende eilandengroepen: de Lofoten en Vestrålen in het noorden. Maak mooie wandelingen. De rondreizen zijn vaak een combinatie van natuur en steden.

Nieuwsbrief Noorwegen

Klik hier voor de nieuwsbrief

Inspiratie

We are Creating Stories
Logo, nationaal toeristische route Sognefjellet, Noorwegen
Noorwegen
De Nationaal Toeristische Routes van Noorwegen
In totaal is er 2136 kilometer aan routes door heel Noorwegen, waarbij je langs nationale parken, hoge bergtoppen, watervallen en bergplateaus komt. Rijd tijdens je rondreis door Noorwegen langs een van de 18 nationaal toeristische routes.
Urnes Staafkerk, Noorwegen
Noorwegen
Staafkerken
Een staafkerk bestaat volledig uit hout en de constructie is gemaakt van palen, Noorse naam Staver. Hier komt dan ook de naam staafkerk vandaan.   Veel staafkerken in Noorwegen zijn verdwenen door de reformaties in het land. Zo waren er in het jaar 1650 nog zo’n 270 staafkerken in het land, en in de volgende 100 jaar verdwenen er nog eens meer dan honderd staafkerken. Tegenwoordig zijn er nog maar 28 staafkerken over, die veelal te vinden zijn in het westen van Noorwegen, ook wel Fjord-Noorwegen. De meeste van deze staafkerken werden gebouwd in de periode tussen 1150 en 1350.
Noordkaap, Noorwegen
Noorwegen
Noordkaap
In het jaar 1553 was de Noordkaap al een herkenningspunt. De Engelse kapitein Richard Chancellor zeilde in 1553 rond de Noordkaap op expeditie op zoek naar de noordoostelijke ingang naar Azië. Toen hij de kustlijn weer naar het zuiden zag draaien, noemde hij de indrukwekkende landtong de Noordkaap. Dit was alleen nog niet bekend bij de inwoners van de kleine vissersdorpjes op Magerøya, waar ook de Noordkaap op ligt. De inwoners bleven de oude naam van de Noordkaap, Knykanes gebruiken.
Uitzicht op het Lysefjord vanaf de Preikestolen, Noorwegen
Noorwegen
De mooiste fjorden van Noorwegen
Een fjord kan worden omschreven als een smalle, diepe en lange zee- of meerarm. De fjorden worden vaak omringd door een schitterend berglandschap. De langste fjorden ter wereld bevinden zich in Noorwegen.   In de regio West-Noorwegen, ook wel mede door de vele fjorden Fjord-Noorwegen genoemd, zijn de meeste fjorden van het land. Sommige fjorden zijn ook vertakkingen van juiste andere grotere fjorden. Maar vaak zijn het juist te vertakkingen de meest spectaculaire fjorden. Voorbeelden van deze fjorden zijn het Geirangerfjord en het Lysefjord.   Twee fjorden in Noorwegen hebben een plekje weten te bemachtigen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Dit zijn het Geirangerfjord en het Nærøyfjord.
Oslofjord, Noorwegen
Noorwegen
Oslo
Het is niet helemaal duidelijk of de stad werd opgericht in het jaar 1048 of 1049. Wel is bekend dat de stad werd opgericht door koning Harald Hardråde, hij was de laatste koning der Vikingen. Haakon V was de eerste koning die permanent in Oslo ging wonen. Hij bouwde het Akershus. De overblijselen van de vesting kan je tegenwoordig nog steeds bezoeken.   Oslo werd aan het einde van de middeleeuwen en stuk minder belangrijk in de regio. Er werd door de koningen vanuit Kopenhagen geregeerd, waardoor de ontwikkeling van de stad Oslo tot stilstand kwam.   De stad kreeg te maken met vele branden. In 1624 was er sprake van zo’n grote brand dat de stad helemaal opnieuw moest worden opgebouwd. Koning Christiaan IV, die op dat moment de koning van Denemarken was, gaf hiertoe de opdracht. Koning Christiaan gaf de stad ook een andere naam: Christiania. Later werd dit nog Kristiania. De stad heeft van 1878 tot 1924 zo geheten. Pas in 1924 kreeg de stad de oude naam Oslo terug.
Meer inspiratie over Noorwegen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: Noorwegen
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon. Deze wordt aangeduid met NOK. Lees hier meer over de munteenheid in Noorwegen
Voor een reis naar Noorwegen dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Noorwegen
In Noorwegen heb je niet te maken met tijdsverschil.
Noorwegen ligt op dezelfde hoogte als Siberië, Alaska en Groenland, maar in tegenstelling tot deze landen is het klimaat in Noorwegen mild. Het klimaat varieert enorm tussen de verschillende regio's in het land. Lees hier meer over het weer en klimaat in Noorwegen
Noorwegen is een land met een schitterende uiteenlopende natuur. Denk aan de fjorden, gletsjer, hoge bergtoppen en lege vlaktes.
De maanden mei tot en met augustus worden vaak gezien als de beste maanden om naar Noorwegen af te reizen. Dit komt doordat de temperaturen in deze maanden het meest aangenaam zijn. Lees hier meer over de beste reistijd van Noorwegen

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge