Naar Alaska reizen is een onderneming waartoe je niet een, twee, drie besluit. Hoe lang plan je in voor zo’n reis? Wat wil je allemaal zien? En natuurlijk geldt: hoe langer je blijft, hoe beter je Alaska leert kennen.

Een reis van twee weken stelt je in staat om met een flink aantal kilometers per dag de geijkte hoofdroute af te leggen, waarbij je een aantal excursies doet en bijvoorbeeld Denali National Park bezoekt. Wanneer je drie weken inplant voor je reis, kun je ook wat meer van de hoofdwegen afwijken en de backroads gaan verkennen.

Plan je een maand of langer in voor je Alaska reis, dan kun je echt de outback in. Je kunt er dan ook voor kiezen om de verschillende regio’s van Alaska te bezoeken, met een bushplane helemaal naar het noorden te reizen of om met de boot de Inside Passage te varen.

JE WILT NAAR ALASKA REIZEN, MAAR HOE LANG?

Naar Alaska reizen vergt een goede planning. Wat wil je zien en doen? Welke excursies of dagtrips wil je doen? Dit is wat je ongeveer kan verwachten van een Alaska reis van:

4-5 dagen in Alaska

Sommige mensen kiezen voor kort bezoek aan Alaska als een extensie op hun bestaande reis, bijvoorbeeld wanneer zij met een cruise naar Alaska zijn gekomen. Zij komen dan aan in Anchorage, Fairbanks of Juneau. Daar huren ze dan een auto en gaan ze op pad om een aantal excursies te doen. Je kunt zo’n twee excursies per dag doen, zoals:

Whale watching/gletsjercruise bij de Kenai Fjords, waarbij je gletsjers en zeedieren ziet. Je kan ook een gegidste wandeling maken naar een gletsjer, of wanneer je in de regio van Anchorage verblijft een paar gletsjers vlak langs de doorgaande weg bezoeken.

1 Week in Alaska

Wanneer je een ​​week de tijd hebt, kun je al aanzienlijk meer zien van Alaska. Je hebt meer tijd voor een ontspannen rit langs de voornaamste highlights ten zuiden van Anchorage, zoals op de Kenai Peninsula en je kunt ook een aantal excursies doen wat verder landinwaarts.

Combineer bijvoorbeeld de voornaamste bezienswaardigheden in de regio Anchorage en de Kenai Peninsula met een bezoek aan Denali National Park en het mooie plaatsje Talkeetna.

Je kunt ook kiezen voor een 7-daagse cruise door de Inside Passage. Verlaat de gebaande paden en rijd naar de bekende kopermijnen van McCarthy-Kennicott. Breng daar 2-3 nachten door om het geweldige Wrangell St. Elias Park te verkennen.

3 tot 4 weken in Alaska reizen

Dit is zeer populaire reisduur voor Alaska reizen. En dat is geen wonder, want met deze lengte van je reis heb je uitgebreid de gelegenheid om het schitterende Alaska te ontdekken. Vlieg bijvoorbeeld aan op Anchorage, maak vanaf daar een 7-daagse cruise door de Inside Passage naar Juneau en Haines en rijd vanaf daar met een huurauto naar het geweldige Tatshenshini-Alsek Provincial Park.

Vanuit daar kun je via Kluane National Park, het dak van Canada, terugrijden naar Anchorage, Alaska. Afhankelijk van hoeveel kilometers je wilt maken, kun je er ook voor kiezen om via Denali terug naar Anchorage te reizen.

Voor de echte avonturiers is een maand ruimschoots voldoende om naar het verre noorden te trekken, helemaal tot ver voorbij de Poolcirkel en helemaal naar de noordelijke Beaufortzee. Onderweg kun je dan het Gates of the Arctic National Park bezoeken. Je kunt daar met een bushplane naar het hart van het park reizen en daar bij de inheemse indianenstammen verblijven. Daar ervaar je het ultieme Alaska gevoel en doe je ervaringen op die je nooit meer zult vergeten.