Ushuaia is de grootste (57.000 inwoners) en enige stad op Tierra del Fuego, het uiterste zuidelijke deel van Argentinië. Tierra del Fuego betekent letterlijk ‘het land van vuur’. De inwoners van Ushuaia beweren dat het de meest zuidelijke stad ter wereld is. Wanneer je hier aankomt heb je ook echt het idee dat je aan ‘het einde van de wereld’ terecht bent gekomen.

En dat klopt ook een beetje, want Ushuaia is het laatste punt waar je nog echt in de beschaving bent. Daarna vind je alleen nog de bevroren delen van Antarctica. Vroeger was dit deel van het land het Siberië van Argentinië en werden hier de gevaarlijkste gevangenen heen gestuurd.

 

Ze moesten hier zware arbeid verrichten in de bitterkoude omstandigheden van Patagonië. Het waren de gevangenen van Tierra del Fuego die de stad Ushuaia bouwden. In feite maakten hun dit deel van het land ook succesvol.

 

Tegenwoordig is het een aantrekkelijke en kleurrijk geschilderde kustplaats. Jaarlijks verblijven hier duizenden toeristen voor de gezellige stad, de prachtige omliggende natuur, of als tussenstop tijdens hun reis naar de Zuidpool.

 

Over Ushuaia

De stad is bijzonder karakteristiek met vele soorten bouwstijlen en felgekleurde huizen. Dit geeft de stad een bijzonder vrolijk uiterlijk. Ushuaia ligt op een glooiende heuvel langs het natuurlijke Beagle Kanaal. Aan de andere kant van de stad rijst de bergketen van de montes Martial stijl de lucht in.

De stad is bijzonder toeristisch, maar daardoor niet minder leuk om te bezoeken. Meestal gebruiken toeristen Ushuaia als uitvalsbasis, waarbij ze uitwaaieren over de prachtige omgeving van Zuid-Patagonië.

 

Alles is vrij prijzig, maar de kwaliteitsstandaarden zijn navenant. Dus je vindt er uitstekende hotels en restaurants en ook vrij veel lokaal gebrouwen bieren.

In een onherbergzame en gure regio die zo afgelegen ligt als Ushuaia, word je als toerist verrassend warm onthaald. Een verblijf in de stad leent zich bijzonder goed voor avontuurlijke activiteiten, zoals wandelen, fietsen, kajakken, varen en skiën.

 

Highlights en dagtrips Ushuaia