Deze leuke, korte wandelroute vanuit El Chaltén is een uitstekende manier om op een relaxte manier kennis te maken met de imposante natuur in de omgeving van dit Patagonische bergdorpje. De wandeling vergt weinig wandelervaring en loopt door een prachtig bosgebied.

Onderweg naar de Chorrillo del Salto kom je door een inheems bos. Hier maak je kennis met de typisch Patagonische planten en bomen. Hoewel de planten tijdens de zomerperiode vriendelijk aandoen, moeten ze echter wel bestand zijn tegen de strenge winters, wanneer het wel min 20-25 kan worden. Aan het einde van het parcours kun je heerlijk even pauze nemen bij de waterval.

Aanvang wandeling Chorrillo del Salto

Het pad naar de waterval begint in El Chaltén, aan het einde van Av. San Martín. Dit is dezelfde plek als waar ook het pad richting Laguna De los Tres begint. Je moet hier het pad naar rechts nemen.

 

In eerste instantie loop je over een verhard pad dat weinig stijgt en daalt. Op een gegeven moment bereik je de onverharde route die naar het Lago del Desierto leidt, de provinciale route 41.

 

Kort daarna vind je een wegwijzer aan je rechterhand die de ingang van de “Bicisenda” (fietspad) aangeeft (dit is een pad dat uitsluitend is bestemd voor fietsers, dus het is niet de bedoeling dat wandelaars dit betreden) en na een paar minuten wandelen zie je nogmaals een wegwijzer links dat de route naar de Chorrillo del Salto aangeeft.

 

In minder dan een half uur bereik je het laatste stuk van het pad waar een parkeerplaats is. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om naar deze parkeerplaats te rijden en vanaf daar naar de waterval te wandelen.