• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Reisblog: Autorondreis door Yukon en Alaska 2017

Een fantastische en avontuurlijke reis
|

Mijn vrouw en ik houden erg van reizen. Daarbij hebben wij altijd de regel gehanteerd dat we nooit twee jaar achter elkaar naar hetzelfde land gaan. Nadat we in 2016 een geweldige vakantie hebben gehad in Canada, besloten we meteen te breken met deze regel en in 2017 terug te gaan naar dit mooie land met zijn prachtige natuur en vriendelijke mensen. Dit reisblog van onze autorondreis door Yukon en Alaska hebben we bijgehouden voor Creating Stories.

In 2016 hebben we een rondreis door British Columbia en Alberta gemaakt. Voor 2017 besloten we naar de Yukon, de Northwest Territories en Alaska te gaan. Het is een fantastische en avontuurlijke reis geworden waar we nog lang aan terug zullen denken

Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska

Na eerst twee dagen Whitehorse te hebben verkend, zijn we met een ‘stoere’ Chevrolet Equinox (4×4) via de Alaska Highway en de South Klondike Highway richting Skagway in Alaska vertrokken. Onderweg even gestopt in Carcross om te genieten van een goede kop koffie.

Na aan de grens met Amerika onder gemoedelijke omstandigheden te zijn gecontroleerd (en in het bezit zijn gekomen van een Visa Waiver), zijn we Alaska binnen gereden. In Skagway hadden we een leuk hotelletje helemaal in de stijl van de gold Rush periode. Skagway was wel even wennen, want toen wij er aankwamen lagen er 4 enorme cruiseschepen in de haven. Dat betekende dat er zo’n 12.000 toeristen door de straten liepen, terwijl het dorpje zelf maar 900 inwoners heeft. Tegen de avond keerden deze echter allemaal terug aan boord en kreeg Skagway weer zijn eigen rustige maar gezellige karakter terug.

De tweede dag zijn we met een trein de White Pass & Yukon route op gegaan richting de White Pass. Een leuke rit met veel natuurschoon.

Na twee dagen Skagway zijn we met de ferry naar Haines (Alaska) gegaan, een leuk vissersdorpje met een totaal ander karakter als Skagway.

Via Haines ging de tocht naar Haines Junction in Canada. Dat betekende dus dat we weer de grens over moesten. Na de nodige vragen te hebben beantwoord mochten we Canada in. Tijdens de reis vaak gestopt om te genieten van de adembenemende uitzichten en om te kijken of we Bald Eagles konden spotten. En gelukkig is dat gelukt. We hebben er vier zien vliegen.

Haines Junction is een leuk klein dorpje dat tegen het mooie Kluane National Park ligt. Een wandeling in dit park is zeker de moeite waard.

We hadden het geluk dat er tijdens ons verblijf in Haines Junction ook een cultureel festival van First nations aan de gang was. Was een erg mooie gelegenheid om meer te leren over dit fantastische volk. We hebben erg genoten van de zang en dans.

Vanuit Haines Junction ging onze autorondreis door Yukon en Alaska via Beaver Creek weer richting de grens met Alaska. Dankzij de Visa Waiver waren we zo de grens over. Via de Taylor en Top of de world highway ging het richting Dawson city. Het was een geweldige tocht om te maken, maar hij was wel lang en vermoeiend. In totaal heeft de tocht 10 uur in beslag genomen (inclusief stops), maar hij was absoluut de moeite waard.

Dawson city is een geweldig stadje helemaal in de stijl van de Gold Rush periode. Veel houten gebouwen uit dit tijd, de straten bestaan niet uit asfalt, maar zand en de trottoirs zijn van hout.

Na drie dagen in Dawson city begon voor ons het hoogtepunt van de reis. Onze autorondreis door Yukon en Alaska ging de Northwest Territories in de Dempster highway op. Na vanuit Dawson city nog zo’n 40 km te hebben gereden ging de asfaltweg over in grevel. De omgeving van de Dempster bevat veel uitgestrekte bergketens en veel indrukwekkende vergezichten. Na zo’n 370 km te hebben gereden kwamen we aan bij Eagle Plains. Een kleine ‘nederzetting’ met 9 inwoners in de middle of nowhere. Hier hadden we onze overnachting. De volgende dag na een stevig ontbijt ging de reis verder. Kort nadat we Eagle Plains hadden verlaten passeerde we de poolcirkel. Na een tocht van uiteindelijk 366 km kwamen we aan in Inuvik in de Northwest Territories. Op dat moment waren we het verst Noordelijk dat we ooit geweest waren. Voor ons een bijzonder moment. In het visitor information centre kregen we nog een mooi certificaat, omdat we voorbij de poolcirkel waren gereisd via de Dempster.

Na drie dagen Inuvik ging de reis terug naar Eagle Plains en vanuit daar naar Moose Creek Lodge. Vanuit daar zijn we naar Keno City gereisd. City is misschien een groot woord, want er wonen maar 15 mensen in Keno. Toch is een stop in Keno zeker de moeite waard. Het Mining museum geeft een goed inzicht in de mijnbouw door de jaren heen. Daarnaast hebben we een tocht naar de sign post gemaakt. De weg er naar toe is ruig en je wordt aardig op en neer geschud in je auto. Vanaf sign post heb je echter een geweldig uitzicht over de omgeving. Je kan vandaar uit ook prachtige wandelingen maken.

De volgende dag zijn we vroeg richting White horse vertrokken. Daar hebben we nog 24 uur doorgebracht. Toen was het helaas tijd om met het vliegtuig weer naar huis te gaan. Onze reis heeft precies 3 weken in beslag genomen en in die tijd hebben we 4200 km afgelegd.

Reisblog autorondreis door Yukon en Alaska

Wat voor ons tijdens deze reis heel bijzonder was, was het leuke en spontane contact dat we met de Canadezen hebben gehad. Omdat ons Engels blijkbaar een accent bevat hebben de Canadezen al snel door dat we niet uit de omgeving komen. Als deze dan horen dat we uit Nederland komen, komen er hele gespreken over van alles en nog wat op gang en vinden ze het geweldig dat je hun land bezoekt. Ze zijn ook oprecht in je geïnteresseerd. Ze willen van alles van en over je weten.

Een ander bijzonderheid is de hoeveelheid wildlife dat we tijdens de reis gezien hebben. In totaal hebben we 3 zwarte beren, 1 grizzly beer met 3 jonkies, 2 orka’s, 1 moose met 2 jonkies, 5 bold eagels en 3 bizons gezien. Daarnaast hebben we ontzettend veel eekhoorns, ground squirrels en konijnen gezien.

Wij willen graag Canadareizen.eu bedanken dat ze voor de tweede maal een prachtige reis voor ons hebben geregeld door Canada. We hebben enorm genoten van deze reis en willen zeker nog een keer terug gaan.

Jeroen en Desiree

Impressies

Autorondreis door Yukon en Alaska

Wil je een vergelijkbaar reisverhaal creëren?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada / Alaska
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge