Zweden is zeker in de winter ook een bestemming waar je naar toe kan gaan. Voor een wintersport in Zweden hoef je niet naar Zweeds Lapland af te reizen, maar ook in de regio’s Dalarna en Jämtland zijn wintersportgebieden te vinden.

Een wintersport Zweden biedt zeker een garantie voor sneeuw. Dit komt door het klimaat wat in Zweden heerst. Het is ook niet zo dat je heel hoog de bergen in moet om te gaan skiën op lage hoogtes ligt in Zweden ook al voldoende sneeuw.

Net als in de zomer is Zweden ook in de winter een echte bestemming voor gezinnen. De wintersportgebieden zijn zo ingericht dat ze zeker geschikt zijn om met kinderen naar toe te reizen. In de verschillende skigebieden worden ook activiteiten georganiseerd voor kinderen van alle leeftijden georganiseerd.

Skiën in de regio van Dalarna

In de regio van Dalarna liggen verschillende wintersport gebieden.

Idre Fjäll
In het noorden van de regio Dalarna ligt het wintersportgebied van Idre Fjäll. Naast skiën of snowboarden kan je in dit gebied ook langlaufen, een tocht maken met een sneeuwscooter of een hondensledentocht.

Sälenfjällen
Sälenfjällen is het grootste skigebied van Noord-Europa. Het skigebied bestaat uit verschillen skigebieden: Lindvallen, Högfjället, Tandådalen. Hundfjället en Kläpen. Door een verbinding met liften tussen deze gebieden 400 km aan piste te vinden.

Säfsen Resort
Ben je een beginnende skiër dan is dit skigebied een goede keuze. Ook voor families met kleine kinderen is dit skigebied geschikt. Naast het skiën kunnen hier ook andere activiteiten worden ondernomen.

Orsa Grönklitt
De pistes in Orsa Grönklitt zijn breed en rustig waardoor dit skigebied geschikt is voor de beginnende skiër. Naast het skiën is het in dit gebied ook zeker mogelijk om te gaan langlaufen.

Skiën in de regio van Jämtland

Lofsdalen
Lofsdalen is gelegen aan de oever van het Lofssjönmeer en wordt omgeven door de bergtoppen van het Fjällgebergte. Het skigebied beschikt over 8 skiliften en 25 pistes. Het gebied is geschikt voor beginners en ervaren skiërs. Vanuit het dorp gaat er een stoeltjeslift naar boven die je naar pistes brengt.