Ooit was Kyoto de keizerlijke hoofdstad van Japan en tegenwoordig is het de stad van duizenden tempels, mysterieuze geisha’s en historische wijken. Het is de culturele hoofdstad van Japan met de vele bijzondere tempels en wijken. Dit zijn de mooiste highlights van Kyoto.

Highlights van Kyoto

Ontdek het oude Japan in Kyoto en ervaar een traditionele theeceremonie, breng de nacht door in een ryokan, ga baden in een van de onsen of proef de lokale Japanse keuken. Dit is de plek om jezelf onder te dompelen in de Japanse cultuur. Dat de bezienswaardigheden van deze historische stad nog altijd overeind staan, komt mede doordat Kyoto ontsnapte aan een atoombom, en WOII. Zo zijn talloze historisch onschatbare bouwwerken, heiligdommen en tempels bewaard gebleven.

Nishiki Market

Eén van de leukste highlights van Kyoto is de Nishiki Market, een overdekte markt in Kyoto waar je kennismaakt met de lokale Japanse keuken. Zo vind je hier talloze vissoorten, snacks en andere lekkernijen om thuis of ter plekke op te eten. Rondom de markt bevinden zich talloze restaurants en izakaya’s; charmante Japanse cafés waar je wat kunt eten en drinken.