Anvers-eiland werd ontdekt door John Biscoe in 1832 en in 1898 door de Belgische Antarctische Expeditie onder Adrien de Gerlache vernoemd naar de provincie Antwerpen in België. Vlakbij Anvers-eiland ligt ook het eiland Brabant, dat tijdens dezelfde expeditie zijn naam kreeg.

Op 1 kilometer voor de kust van Anvers ligt het kleinere Cormorant-eiland, een belangrijk vogelgebied.

Anvers-eiland is het grootste eiland van het Palmer Archipel, de eilandengroep voor de kust van het Antarctisch Schiereiland. Het is een hoog, bergachtig eiland met een oppervlakte van 2.432 vierkante kilometer.

Palmer Station

Het Palmer Station op Anvers Island is een wetenschappelijk onderzoeksstation van de Verenigde Staten. Zodoende is de naam van het station afgeleid van Nathaniel Brown Palmer, de eerste Amerikaan die Antarctica ooit zag.

De bouw van het Palmer Station was voltooid in 1968. Er kunnen ongeveer 50 mensen tegelijkertijd het station bewonen. In het station zijn er diverse laboratoria en er is ook een dok voor bevoorradingsschepen.

D’Abnour Baai

D’Abnour Baai is een kleine baai met een lengte van 5,6 kilometer ten zuidoosten van Kaap Gronland in het noorden van het Anvers-eiland. Deze prachtige baai werd voor het eerst in kaart gebracht door de Franse Antarctische expeditie (1903–05) onder leiding van J.B. Charcot, die de baai noemde naar de Franse marineofficier Contre-amiral Richard d’Abnour.

Tongersen-eiland

Tongersen-eiland ligt vlak voor de kust van Anvers en is de basis voor een enorme kolonie met Adélie pinguïns. Dit is een veelbezochte kolonie in combinatie met het Palmer Station. Sinds 1974 is de bevolking van Adélie pinguïns in deze regio echter met 60% gedaald tot minder dan 3300 koppeltjes. Concluderend, wetenschappers zeggen dat deze afname te maken heeft met klimaatverandering.

Op Litchfield-eiland, net ten westen van Torgersen, zijn de Adélies reeds verdwenen. De roekenkolonie werd gevolgd sinds 1974, toen er ongeveer duizend broedparen waren. Paleoecologisch bewijs geeft aan dat de pinguïns daar al minstens 600 jaar broedden. Echter waren er op 11 november 2007 helaas geen Adélies meer te bekennen.