Al ruim 23 jaar ontdekken wij de wereld op onze eigen manier. We doen dit onder de namen IJslandspecialist, Canadareizen, American Vacation, Planet Downunder en Basic Travel. Onze reislust brengt ons steeds verder en de bestemmingen breiden zich uit. Daarom hebben we – naast onze bestaande namen – een overkoepelende naam gelanceerd, namelijk: Creating Stories. Hier brengen wij al onze bestemmingen samen.

ONZE VERHALEN

We vertellen graag over onze reizen en laten deze reizen ook aan je zien. Zo waren wij begin september 2018 met het hele kantoor op IJsland voor een korte maar prachtige trip naar het binnenland en daalden af in een vulkaan om de bizarre kleuren aan de binnenkant te bekijken tijdens de excursie ‘Inside the Vulcano.’

Hoe is het om met een gezin een verre reis te maken? Tijdens onze reizen houden we ook blogs en reisverhalen bij. In de zomer van 2018 was Manuel met zijn gezin in de Verenigde Staten en genoot van de overweldigende natuur in de vele Nationale Parken. Robbert en Barbara waren met hun vier kinderen op reis door Oost-Canada en de oostkust van de Verenigde Staten, een reis waarin zij genieten van de natuur en stedenbezoek combineerden. Deze en andere verhalen vind je op onze websites bij onze reisverhalen. Lees ook eens de verhalen van onze reizigers.

ONZE REISMERKEN

Zoals we al in onze introductie schreven, hebben we inmiddels een mooi aantal reismerken die onder de naam Creating Stories vallen. Onder de namen IJslandspecialist, Canadareizen, American Vacation en Planet Downunder bieden we reizen aan naar de betreffende bestemmingen. Maar er is meer. Al onze bestemmingen vind je op onze website terug.

Met Basic Travel bieden we sinds 2022 ook zonnige vakantiehuizen in Frankrijk, Italië, Spanje en België aan. Zo creëren we voor iedereen een mooi reisverhaal, wat je bestemming ook is.

JOUW VERHAAL

De passie die jij en wij met elkaar delen komt samen in de manier waarop wij onze reizen organiseren. Samen de wereld ontdekken met onze eigen ogen, waarnemen met onze eigen zintuigen. Niet alleen de standaardreis, maar boven alles van de gebaande paden af. Elke reis die wij aanbieden reflecteert wie we zijn, de bestemming waarvan we echt houden en de relaties die we daar opbouwen. Bij ons sta jij als mens centraal: de mens die nieuwsgierig is, de mens die wij bij naam kennen en die we persoonlijk helpen bij het samenstellen van een unieke (reis)verhaal.

WE ARE CREATING STORIES

VORMGEVING

Creating Stories heeft een unieke vormgeving, die wellicht wat uitleg kan gebruiken om je meer inzicht te geven. Zo vind je in diverse uitingen (online en offline) een raster van puntjes, ook wel grid genoemd. Dit grid is gebaseerd op de 7 breedte- en 13 lengtegraden van de aarde. Vanwege technische limitaties is het online afhankelijk van je schermgrootte of je het volledige raster ziet of niet.

De halve cirkels in verschillende formaties samengesteld, symboliseren de globe. Deze elementen tezamen vertegenwoordigen de wereld, die wij samen met onze reisliefhebbers steeds verder ontdekken.

REIZEN MET CREATING STORIES

Als je een reis plant via Creating Stories, kies je voor jarenlange ervaring, expertise over de bestemmingen en een uitgekiend aanbod met zowel individuele- als groepsreizen. Na boeking ontvang je van ons een uitgebreid informatiepakket met veel achtergrondinformatie van de bestemming en informatie omtrent jouw geplande reisverhaal. Jouw reis van begin tot eind geregeld.


 

Onze reismerken